(video) Cheltuitor, după scandalul din Instagram: „Nu are poliția treabă, ea râde de noi. Show-ul acesta s-a început din cauza banilor”

 (video) Cheltuitor, după scandalul din Instagram: „Nu are poliția treabă, ea râde de noi. Show-ul acesta s-a început din cauza banilor”

Daniela Cheltuitor a vorbit despre scandalul influencerilor moldoveni, când acum cinci luni au fost lichidate conturile de Instagram a mai multor bloggeri  și au fost șantajați de o persoana care se ascunde după contul Anonymous ștergem concursuri. Tânăra a fost acuzată că ea ar fi organizat acest lucru. Invitată în cadrul unui interviu, cu Dorina Galben aceasta a oferit mai multe detalii despre acest incident. Daniela a declarat că „show-ul acesta s-a început din cauza banilor, fiindcă dintr-un concurs poți face 2000-3000 euro”,  aceasta a mai adăugat că și pagina ei a fost dezactivată, iar pentru ca să o restabilească a fost nevoită să achite aproximativ 500 de euro. Bloggerița s-a adresat la poliție, dar într-un final și-a retras cererea „Nu au oamenii legii treabă, ei râde de noi”, a spus aceasta în cadrul interviului, relatează SHOK.md.

„Totul s-a întâmplat la început de aprilie, aveam un concurs pe pagina mea de Instagram și asupra contului meu erau atacuri, mi se stergeau postări, concursuri. Încercau să-mi spargă pagina. Am început să fiu telefonată, eu nu am atras atenția, iar când mi-au dezactivat pagina am înțeles că situația e gravă și trebuie să fac ceva. Am început să discut cu profilul acesta (n.r. persoana care se ascunde după contul Anonymous ștergem concursuri) și să răspund la telefon. 

Inițial îmi spuneau că o să-mi șteargă contul dacă voi mai face concursuri. Din câte am înțeles pe alți bloggeri nu i-a sunat, probabil eu am căzut prima”, a seclarat tânăra.

Daniela a dezvăluit că persoanele care stăteau în spatele paginii Ștergem concursuri voia să stopeze bloggerii care încalcă regulile Instagramului  și fac concursuri.

„Într-adevăr, noi când publicăm un concurs pe pagină, încălcăm regula Instagramului. Nu ai voie să-ți vinzi numărul de urmăritori, să impună oameni să-ți dea aprecieri, cu condiția ca să achite ceva.

Pentru ca să-mi întorc pagina înapoi am achitat, undeva 500 euro. Eu m-am văzut cu cineva care să transmită suma aceasta”, a spus aceasta.

Întrebată de ce nu s-a adresat la poliție, bloggerița a spus că a scris cerere, dar într-un final a refuzat.

„Atunci când s-a întâmplat totul am fost la poliței, am scris cerere și a fost aprobată, transmisă mai departe la Inspectoratul național de investigații, după am retras-o. Am spus că eu nu vreau probleme, lasă să rămâie pe conștiința oamenilor care au făcut.

Nu are poliția noastră treabă cu Instagramul. Ea râde de noi, chiar și cu cazul acesta care s-a întâmplat în online”.

Bloggerița Mihaela Chistol a făcut un video, în care spune că pagina ei a fost ștearsă și în spatele acestui caz stă Daniela.

„Când s-a întâmplat lucrul acesta, eu am sunat-o și i-am propus să ne întâlnim să discutăm ca niște oameni maturi, întrucât se uită publicul la noi ca la un cârd de oi și se râde de noi că nu încăpem pe Instagram. Ei s-au râs de mine.

Paginile bloggerilor nu au fost șterse dar au fost dezactivate pentru încălcări. Show-ul acesta s-a început din cauza banilor, fiindcă dintr-un concurs poți face 2000-3000 euro. S-a început panica, fiindcă unii doar din aceasta și trăiesc”, a menționat Daniela.

Vezi mai multe în video de mai jos.

 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a examinat plângerea depusă de trei persoane, care reclamau faptul că le-a fost blocat „pretins neîntemeiat un număr de postări pe rețeaua Instagram, postări care conțineau anunțuri de lansare a concursurilor”. Instituția de urmărire penală, în urma investigațiilor, a stabilit „lipsa elementelor vreunei infracțiuni din domeniul cibernetic sau contra patrimoniului”, se arată într-un răspuns oficial al PCCOCS oferit pentru UNIMEDIA.

Vloggerița Mihaela Chistol, cunoscută în mediul online ca Ella, a publicat un video, în care povestește cum a rămas fără contul ei de Instagram cu peste 150 de mii de urmăritori. Aceasta a declarat că Daniela Cheltuitor, împreună cu o persoană care se ascunde sub identitate străină, i-ar fi șters pagina. Mai mult de atât, au avut de suferit și alți bloggeri, printre care: Katy Black, Dan Ioniță, Emilian Crețu „Am fost șantajați de el (n.r. persoana care se ascunde după contul Anonymous ștergem concursuri). Unii bloggeri au transferat și bani pentru a se asigura că nu le va fi șters concursul de pe Instagram”, a spus Ella în cadrul filmulețului.

Vloggerița Katy Black spune că pe 9 iulie, Daniela Cheltuitor ar fi avut o întâlnire cu un băiat, cu care ar fi vorbit despre blocarea unor conturi.

În scandalul influencerilor moldoveni apare și numele actorului Emilian Crețu. Acesta a venit cu o reacție pe pagina lui de Instagram.

Și bloggerul Ivan White a declarat că a rămas fără cont de Instagram.

Vloggerița Daniela Costețchi a declarat că i s-ar fi cerut 1000 de euro ca să nu-i blocheze contul de Instagram, dar într-un final ar fi achitat „600 euro, cu reducere” – „Într-un final eram mulțumită ca să ajung la un numitor comun cu pagina respectivă și să-mi pună o taxă, doar ca să nu fiu atinsă”.

Daniela Cheltuitor susține că este nevinovată și că toate acuzațiile sunt o minciună: „Dacă aveți atâtea dovezi, de ce nu am primit nici un apel de la poliție?”, a spus tânăra.