(VIDEO) Costi Burlacu: „Am cântat și cu pistolul la tâmplă. M-au întrebat dacă sunt pi**r”

 (VIDEO) Costi Burlacu: „Am cântat și cu pistolul la tâmplă. M-au întrebat dacă sunt pi**r”
1K+Shares

Interpretul Costi Burlacu mărturisește că a avut parte de multe aventuri și situații neobișnuite, pe vremea când abia își începuse cariera muzicală, la 18 ani, iar unele dintre acestea l-au marcat pentru tot restul vieții. În cadrul unui interviu cu Dorin Galben, artistul a dezvăluit că a fost nevoit să cânte și cu pistolul la tâmplă, prin anii 2000.

„Aveam 18 ani abia și am activat câțiva ani prin localuri, restaurante. Am cântat o vară întreagă la Vadul lui Vodă, am văzut de toate acolo, și bătăi, și oameni beți, de toate. Apoi am cântat și nopțile, în timp ce eram student”, povestește Costi Burlacu.

Interpetul dezvăluie că a avut și o situație în care a fost nevoit să cânte cu pistolul la tâmplă: „Pe la 20 de ani cântam într-un local din Chișinău, era un restaurant de tip închis, nu era public. Era după anii 90, diverse chestii sumbre. Acolo veneau bărbați în mare parte, cu femei, dame de companie, nu cu soțiile lor. Am văzut și dansuri pe masă, și alcool, diferite scene. Cineva m-a invitat inițial să cânt o seară, două, la schimb, le-a plăcut de mine și mi-au propus să rămân. Aduceam cumva o muzică mai nouă, în mare parte, în acei ani se cânta foarte multă muzică rusească, chanson. Eu cântam o muzică mai nouă, dar cântam și de celelalte, și acum le știu pe de rost. A fost destul de stresant acolo, dar câștigam bine. Într-o noapte puteam să-mi fac bani pentru gazdă pentru 3 luni. În acel local era un tavan suspendat și mi-a spus cineva că găurile din el erau urme de împușcături. Invitații, când le era viața mai dragă, trăgeau câte un glonț în sus. La un moment dat, am fost nevoit chiar eu să cânt cu pistolul la tâmplă. Aveam cercel în ureche, Corina și acum povestește: „L-am întâlnit în pantaloni de piele și cu cercel în ureche”. Da, eram student, scriam piese, la Ștefan Neaga mă învârteam cu artiștii, îmi făcusem și niște șuvițe decolorate. În acel local era o sală mare și alte câteva săli VIP. În una dintre ele am fost invitat, iar acolo era un domn cu o fată alături și probabil a vrut să impresioneze și m-a întrebat: „Ce-i cu asta la ureche? Tu știi cine poartă așa ceva?” I-am spus că mulți dintre colegii mei, prieteni poartă cercel. Atunci m-a întrebat: „Dar tu ești de acela? Adică pi**r?” I-am spus că nu. Mi-a zis: „L-ai scos chiar acum, dacă vrei să ieși de aici”. Am refuzat, știam că e abureală, că nu va face nimic. Mi-a spus că mă împușcă. Mi-a pus pistolul la tâmplă și am început să cânt, nu am mai scos cercelul”.

Artistul ține minte și acum emoțiile pe care le-a trăit atunci: „M-a marcat acest caz. În general în profesia noastră, noi ne-am călit mult mai devreme, mai ales pe drumul pe care l-am luat, am cântat de jos, în tot felul de anturaje, la diferite contingente de oameni, la oameni dubioși. Așa erau realitățile atunci, era anul 2022-2003, încă erau consecințele anilor 90, încă umbla „bratvaua” pe străzi. Acum nu-ți poți imagina asta”.

În altă situație pe care a avut-o din cauză că purta cercel au fost implicați și oamenii legii. Ce i s-a întâmplat, aflați din interviu:

Costi Burlacu s-a născut la 24 septembrie 1982, în orașul Telenești. Interpetul nu provine dintr-o familie de muzicieni, dar a decis că va lua el calea artei.

Absolveşte Şcoala de Muzică „Barbu Lăutaru” din Teleneşti, clasa ‒ acordeon. Începe să compună melodii încă din adolescență. În anul 1999 participă la Festivalul-concurs Internațional „Micul Prinț”, devenind Laureat. A urmat participarea la o serie de concursuri de la care a revenit cu premii: Premiul II la Concursul de muzică uşoară „Ne cheamă muza” de la Chișinău; Laureat al Festivalului-concurs de muzică uşoară „Maluri de Prut” In memoriam Doina si Ion Aldea Teodorovici, obţine premiul II la Concursul de muzică uşoară din Sant Petersburg, Rusia şi devine Laureat al Festivalului Internaţional de muzică uşoara „Rainbow Stars” din Iurmala, Letonia, 2003; Laureat de gradul I al Festivalului-concurs „Ialta 2005”, din Crimeea şi Laureat de gradul II la Festivalul „Plai Natal” de la Chișinău, 2005.

În vara anului 2000 vine în capitală, unde începe să activeze în cadrul Orchestrei de Estrada a Companiei „Teleradio-Moldova”, în calitate de orchestrator. În 2001 devine student al Colegiului de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău la două facultăţi ‒ acordeon şi canto academic, unde îl are ca profesor pe Artistul Poporului ‒ Ioan Paulenco.

În anul 2003 o cunoaşte pe Corina Ţepeş, ceea care îi va deveni soție. În același an, pe scena muzicală a Republicii Moldova apare proaspătul duet Corina Țepeș și Costi Burlacu, iar colaborarea lor profesională începe cu participarea la Festivalul „Două inimi gemene”, în cadrul căruia obțin Premiul I.

1K+Shares

Lilia Strîmbanu

https://shok.md/