Euro se întărește ușor, în timp ce Dolarul crește: Cursul valutar afișat de BNM pentru astăzi
(VIDEO) Costi Burlacu, despre primii ani în muzică: Am cântat și pentru 15 lei seara, cu dansuri pe masă până la bătăi

Interpretul Costi Burlacu și-a început cariera muzicală încă înainte să atingă majoratul. Artistul a povestit, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben, că până să-și facă studiile la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău a cântat prin diverse restaurante, în capitală, dar și în suburbii, în perioada de după anii 90, când „încă umbla bratvaua pe străzi”, iar această experiență l-a călit mult prea devreme.
„Până a merge la Neaga eu am cântat și în restaurante. Am venit vara, în iunie, îmi luasem gazdă și seara Anatol mai cânta pe la câte un restaurant și mă întreabă: „Ce faci tu seara acasă?” Chiar nu aveam ce face, nu aveai cum să stai în telefon, aveam un casetofon și un braț de casete, cât poți să asculți. Mai cumpăram ziare și citeam. El m-a întrebat de ce nu merg să cânt undeva seara și eu, să fac un ban. Mi-a spus să merg să întreb pe la localuri, iar eu nu stau mult, am ideea, merg și nici limba oase nu are. Eram nu departe de Casa Radio, la Telecentru, la stație am văzut un local, cânta cineva. Era un băiat care cânta singur, l-am întrebat dacă nu-i trebuie coleg. Mi-a zis: „Da, chiar caut coleg. Ai microfon?” Nu aveam nimic. Mi-a zis: „Uite, aici „ставка” (n.r. onorariul) pe seară e 40 de lei, dar eu am aparataj – boxe și microfon. Mie îmi las 10, iar ceilalți îi împărțim la 2 – 15 ție și 15 mie”, a relatat Costi Burlacu.
„Am lucrat cu 15 lei pe seară. Mai făceam și câte un ciubuc, juca cineva biliard și solicita „un cadou muzical pentru Ina de la Sașa”. Mai făceam vreo 15 lei și mă duceam cu 30 acasă, dar asta nu era așa de rău. Eu plăteam gazda 120 de lei. După câteva luni, mama mă sună și-mi zice: „Să-ți dau bani de gazdă?”. Îi zic: „Nu, eu bani am. Muncesc”. Aveam abia 18 ani împliniți. Câțiva ani am activat prin localuri, restaurante. Am cântat o vară întreagă la Vadul lui Vodă, am văzut de toate acolo, și bătăi, și oameni beți, de toate. Apoi am cântat și nopțile, în timp ce eram student”, a mai povestit artistul.
Costi Burlacu a mărturisit că a avut parte de multe aventuri și situații neobișnuite, care l-au marcat pentru tot restul vieții. Artistul a dezvăluit că a fost nevoit să cânte și cu pistolul la tâmplă, prin anii 2000, dar și că a fost luat la ochi de polițiști, pentru stilul său vestimentar mai puțin obișnuit pentru acele vremuri.
Costi Burlacu s-a născut la 24 septembrie 1982, în orașul Telenești. Interpetul nu provine dintr-o familie de muzicieni, dar a decis că va lua el calea artei.
Absolveşte Şcoala de Muzică „Barbu Lăutaru” din Teleneşti, clasa ‒ acordeon. Începe să compună melodii încă din adolescență. În anul 1999 participă la Festivalul-concurs Internațional „Micul Prinț”, devenind Laureat. A urmat participarea la o serie de concursuri de la care a revenit cu premii: Premiul II la Concursul de muzică uşoară „Ne cheamă muza” de la Chișinău; Laureat al Festivalului-concurs de muzică uşoară „Maluri de Prut” In memoriam Doina si Ion Aldea Teodorovici, obţine premiul II la Concursul de muzică uşoară din Sant Petersburg, Rusia şi devine Laureat al Festivalului Internaţional de muzică uşoara „Rainbow Stars” din Iurmala, Letonia, 2003; Laureat de gradul I al Festivalului-concurs „Ialta 2005”, din Crimeea şi Laureat de gradul II la Festivalul „Plai Natal” de la Chișinău, 2005.
În vara anului 2000 vine în capitală, unde începe să activeze în cadrul Orchestrei de Estrada a Companiei „Teleradio-Moldova”, în calitate de orchestrator. În 2001 devine student al Colegiului de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău la două facultăţi ‒ acordeon şi canto academic, unde îl are ca profesor pe Artistul Poporului ‒ Ioan Paulenco.
În anul 2003 o cunoaşte pe Corina Ţepeş, ceea care îi va deveni soție. În același an, pe scena muzicală a Republicii Moldova apare proaspătul duet Corina Țepeș și Costi Burlacu, iar colaborarea lor profesională începe cu participarea la Festivalul „Două inimi gemene”, în cadrul căruia obțin Premiul I.