(video) Cu ce se ocupă Igor Dodon în arest la domiciliu: Fac mai mult sport, citesc cărți, petrec timp cu familia

 (video) Cu ce se ocupă Igor Dodon în arest la domiciliu: Fac mai mult sport, citesc cărți, petrec timp cu familia

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a povestit, într-un interviu pentru postul de televiziune rus „Rossia 24”, cu ce se ocupă cât timp se află în arest la domiciliu, în casa sa din sectorul Buiucani al capitalei. Acesta a spus că acum, petrece mai mult timp cu familia, dar și că îl amuză faptul că este ascultat non-stop de oamenii legii, prin intermediul dispozitivului pe care trebuie să îl poarte mereu cu sine și care ar fi plin de microfoane, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Fac mai mult sport, citesc cărți, ofer interviuri, petrec mai mult timp cu familia, cu feciorii. Iată fiul mai mare a venit acasă în vacanță, este student anul I la Universitatea de Stat din Kazan, studiază astrofizica”, a relatat Igor Dodon.

Fostul șef de stat a recunoscut că nu îi este ușor în arest la domicilu: „Desigur că nu e simplu, dar noi vom rezista. Încercările de a ne fila, cred că ați văzut acest dispozitiv ticsit cu microfoane…pe noi ne ascultă acum. Din partea lor e atât de primitiv și amuzant să facă astfel de lucruri. Mă uit cu ironie la aceste lucruri”.

Ex-președintele Republicii Moldova a vorbit, în cadrul interviului, despre situația din țară, despre criza gazelor, aderarea la UE, regiunea transnistreană, despre dosarul pe numele său, precum și despre alte subiecte.
Fostul șef de stat a declarat și acum câteva zile că ar fi interceptat zi și noapte, prin intermediul brățării de la picior și a dispozitivului pe care este obligat să îl poarte. Pe de altă parte, judecătorii nu au acceptat solicitarea procurorilor de a-i interzice să facă declarații publice și să comunice cu presa, așa cum a fost în cazul Procurorului General Suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai 2022, de ziua Maiei Sandu, pentru 72 de ore, pe 4 dosare penale, printre care trădare de patrie, corupție sau îmbogățire ilegală.

Pe 26 mai, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu pe Igor Dodon pentru 30 de zile, deși procurorii au cerut menținerea fostului președinte după gratii. Comnatul lui Dodon, bănuit în dosarul de îmbogățire ilicită, drept complice, a fost trimis pentru o lună în Penitenciarul 13.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins pe 24 mai, de ziua Maiei Sandu, cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Kremlinul s-a arătat îngrijorat de situația ce-l vizează pe fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care este „un susținător al relațiilor de prietenie cu Rusia”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat cu o săptămână înainte de reținere că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.

La 31 mai, Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe, prin care Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu. „Magistrații au lăsat aceeași decizie. Vreau să declar că mă consider nevinovat”, a declarat Dodon.

Citește și