(video) De ce a plecat Roman Burlaca din România și a lăsat în urmă tot ce a construit acolo

 (video) De ce a plecat Roman Burlaca din România și a lăsat în urmă tot ce a construit acolo

Regizor și fondator BR Media Group, Roman Burlaca a lăsat în urmă tot ce a construit în România și a revenit acasă, după opt ani. „ Am ajuns să am acolo relații suficiente ca să rămân la București și să dezvolt acolo o casă de producție și să trăiesc bine mersi”, a spus Burlaca în cadrul unui podcast, unde a dezvăluit și ce l-a determinat să facă acest pas.  

„Opt ani de zile am lucrat pe piața României. Am ajuns să am acolo relații suficiente ca să rămân la București și să dezvolt o casă de producție și să trăiesc bine merci.

Eu am câștigat bani suficienți din asta cât să-mi asigur o stabilitate. Am avut rezultate acolo, tabloul era bun ca să rămân acolo și să-mi caut de viață, să fiu fericit și să ating noi limite.

Eu aleg după opt ani de zile să mă întorc în țară și toți banii pe care i-am strâns în toți acești ani, îi investesc în betonul de la Moldova- Film, ca să creez infrastructură pentru toată industria asta.

80 la sută din clipur le filmam în Moldova și le exportam acolo. Am filmat în platourile Moldova film, pentru că aceasta era unica soluție ca eu să filmez, unde nu era încălzire iarna, băteam din pe dinte, dar trebuia să faci artă. Băieții, în februarie se scăldau în piscină la Carlas, la clip „Până la sânge” și ieșeau aburi nu pentru că așa era programat, doar că era frig. Trebuia să mergi la WC afară, în câmp și asta era exact cinci ani în urmă.

La București purtam discuții cu producătorii și le ziceam, la noi e bine, veniți și faceți. Iar acuma eu aud: pentru ce aceasta a trebuit, aici era infrastructură.

Aci nu era nimic, era sărăcie. Acuma lucrurile se îmbunătățesc”, a spus Burlaca.

Potrivit lui Roman Burlaca, ca să reușești în industria de creație și să se dezvolte în următorii ani ai nevoie de patru componente: „infrastructură, oameni calificați, cadrul legal inclusiv și cel fiscal) și multă muncă”.

Citește și