(VIDEO) Dodon, după ce a fost plasat în arest la domiciliu: Mi-au speriat copiii, au sărit gardul acasă la mama. Maia Sandu, când gazul la toamnă va fi 30 lei pe cine vei pune în pușcărie?

 (VIDEO) Dodon, după ce a fost plasat în arest la domiciliu: Mi-au speriat copiii, au sărit gardul acasă la mama. Maia Sandu, când gazul la toamnă va fi 30 lei pe cine vei pune în pușcărie?

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a ieșit cu declarații după ce magistrații Judecătriei Ciocana au dispus mandat de arest la domiciliu pe numele acestuia. Dodon a spus că atât el cât și membrii familiei lui au fost intimidați. „Mă țineau noaptea cu lumina aprinsă. Au intrat în casă și mi-au speriat copii, au sărit gardul acasă la mama”, a relatat Dodon. Ex-președintele țării o acuză pe Maia Sandu pentru „dosarul politic care a fost fabricat” pe numele lui, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Cu acest caz se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Niciun politician din RM în cei peste 30 de ani de independență nu a fost în așa hal persecutat politic. 53 de procurorii se ocupă de mine, ca să mă pună la pușcărie. Nu se ocupă nimeni de furtul miliardului, nu au pus pe nimeni pentru furtul miliardului în pușcărie, eu am stat ultimele trei zile am stat în izolator la poliție. Se ocupă 53 de procurori, dar este un grup care conduce toate aceste. Este vorba despre domnul Bulat, Compan și probabil domnul Morari. Toți acești trei sunt ghidați de ambasada SUA, cu acceptul Maiei Sandu. Este un dosar politic cu scopul de a neutraliza opoziție.

Este straniu și josnic să mă invinuiasca de trădare de patrie, acei care la această etapă au umplut instituțiile statului cu zeci de consilieri străini, români, americani, germani, care controlează toate instituțiile, inclusiv instituția prezidențială.

Este cinic să fiu învinuit de trădare de patrie de cei care au adus polițiști străini să controleze mașinile pe drumurile noastre, au adus sute de soldați străini la frontieră. Cheamă NATO aici și vrea să ia armament la de la americani și Marea Britanie.

Referitor la toate învinuirile cu îmbogățire ilicită, este un dosar care poate fi făcut pe numele fiecărui dintre voi. Declar că nu am nimic pe mine sau persoane interpuse, în afară de ce a fost declarat oficial în declarațiile mele de venit”, a spus acesta în fața presei.

Igor Dodon afirmă că reținerea sa nu urmărește decât scopul de a distrage atenția oamenilor de la probleme, de a intimida opoziția și de a-l face pe el să cedeze.

„Toate insinuările cu Plahotniuc, vreau să amintesc că au fost filmate când el a fugit din țară. Datorită pseudo negocierilor pe care eu le-am dus, știind că mă filmeaza, noi am reușit să-l dăm jos pe Plahotniuc”, zice Dodon.

„Maia Sandu, pe cine vei pune la pușcărie la toamnă, când gazul va fi 30 de lei m3, dar benzina 40, iar vei veni să mă pui la pușcărie? Mi-au ridicat de acasă toate telefoanele, toată arhiva personală a familiei. M-au ținut două nopți cu lumina aprinsă, mi-au presat familie, au venit la 7 dimineața și mi-au speriat copii, au sărit gardul la mama mea în sat. Scopul este să mă preseze psihologic”, a mai spus acesta.

Ex-președintele, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia va sta 30 de zile după gratii. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Procurorii au declarat că vor constesta decizia.

 

Maria Palade

https://shok.md/