(video) Duce faima în întreaga lume, dar nu primeşte pensie! Doga: „Nu mi s-a dat niciun răspuns. Știe și președinta, și precedentul, și celălalt fost”

 (video) Duce faima în întreaga lume, dar nu primeşte pensie! Doga: „Nu mi s-a dat niciun răspuns. Știe și președinta, și precedentul, și celălalt fost”

Renumitul compozitor, Eugen Doga nu primește pensie de la stat. Maestrul a spus în cadrul unui interviu că nu cunoaște motivul, iar Guvernul Republicii Moldova nu i-a oferit vreo explicație. „Știe și președinta actuală, și fostul știa, și celălalt”, a menționat Doga.

„Nu am pensie. Nu primesc niciun ban în Moldova.

Dacă era să rămân la onorurile moldovenești aveam să fiu înghițit de la primul pas. Datorită faptului că am plecat cu Emil Loteanu, atunci mi-a crescut valoarea și era mai bine dacă plecam și peste Prut, dar nu m-au invitat. Au făcut o mare greșeală. Nu pentru mine, dar pentru cinematografie. Aveam să scriu multe filme cu dragoste, ceea ce am făcut pentru toți. Celebrul „Vals” e scris în Rusia, puteam să-l scriu aici”, a spus Doga.

Întrebat dacă e o greșeală administrativă, maestrul a spus că nu cunoaște. 

Nu am primit niciun răspuns. Știe și președinta, m-am adresat în scris și precedentul, și pre-precedentul”, a conchis maestrul.

 Eugen Doga a fost decorat cu înalte distincții de stat a Republicii Moldova și a URSS, inclusiv titlurile de Maestru Emerit al Artei din Moldova, Artist al Poporului din R.S.S.M. (1967), Artist al Poporului din URSS (1987), laureat al Premiului „Boris Glăvan” al Comsomolului din Moldova, laureat al Premiului de Stat al R.S.S.M. (1980) și al Premiului de Stat al URSS (1986). În anul 1997 fost decorat cu Ordinul Republicii, iar în 2000 cu Ordinul Steaua României în grad de ofițer. În 2008 a primit Ordinul Pentru merite în fața Patriei, acordat de Rusia. Anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga in Moldova ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai marelui artist.