(video) Durerea care-l macină pe Crețu: E polnii bred că arta se face pe stomacu gol, actorul trebuie să fie sătul

 (video) Durerea care-l macină pe Crețu: E polnii bred că arta se face pe stomacu gol, actorul trebuie să fie sătul

Emilian Crețu a vorbit despre salariul derizoriu al actorilor din Republica Moldova. În acest context, acesta a declarat că  „este foarte dureros, când tu trebuie să creezi și cineva spune că: arta se face pe stomac gol, asta-i o prostie totală”, a spus actorul, adăugând că „un artist trebuie să fie sătul din toate punctele de vedere”. Bloggerul a dezvăluit că planifică să deschidă un teatru, unde colegii săi vor fi salarizați după merit.

„Îmi doresc să fiu un director de teatru. Nu contează, dar vreau să-l fac așa cum știu eu. Să simți că ești la teatru, nu la club. Actorul să nu zică: azi nu vin la repetiție că trebuie să fac nu știu ce acolo, să mai fac încă 1000 de lei pentru că nu am bani.

Eu aș investi într-o trupă de actori, care să nu mai aibă o altă grijă pentru că salariile de la teatru sunt foarte mici. Este foarte dureros, când tu trebuie să creezi și cineva spunea că: arta se face pe stomac gol, asta-i o prostie totală. Un artist trebuie să fie sătul din toate punctele de vedere. Dar,  nu să se gândească că aș da copilul la un cerc, dar nu pot că n-am bani. E o chestie care mă doare, când văd că colegii mei trăiesc de la un salariu la altul, pe mine mă apucă toți dracii.

Cineva spunea: Emilian, vrei să fii președinte? N-am nevoie, niciodată în viață, dar îmi doresc să am o funcție care sunt sigur că pot să o stăpânesc și să o dezvolt. O să vie și momentul cela”, a spsus Crețu, în cadrul unui interviu.