(VIDEO) E oficial, Rimac Nevera e automobilul de serie cu cea mai rapidă acceleraţie din lume

 (VIDEO) E oficial, Rimac Nevera e automobilul de serie cu cea mai rapidă acceleraţie din lume

Rimac Nevera, hypercar-ul electric construit de o companie mică din Croaţia, care a devenit mare şi importantă între timp, avându-i pe Porsche ca investitori şi, mai nou, pe Bugatti ca o marcă din propriul său portofoliu, tocmai a marcat un record mondial oficial prin care şi-a luat titlul documentat de automobil de serie cu cea mai rapidă acceleraţie pe distanţa de 1/4 milă, scrie SHOK.md cu referire la piataauto.md.

În iunie Rimac Nevera marcase deja un asemenea record, în cadrul testelor de presă din Croaţia. Atunci un jurnalist britanic a reuşit să parcurgă distanţa de 1/4 de milă în doar 8.62 secunde, setând astfel un record mondial, dar, întrucât nu era nimeni prezent să omologheze acel record, el a rămas unul neoficial.

Rimac Nevera, imagine de la stabilirea recordului neoficial de acum 2 luni

De curând, însă, cei de la Rimac au dus maşina lor în SUA, pentru a o prezenta publicului, iar înainte de premieră au trecut pe la un circuit specializat în curse de drag, cu tot echipamentul necesar de omologare. Hypercar-ul de 1,914 CP, cu 4 motoare electrice pe fiecare roată, s-a aliniat la start, pilotul său a inclus regimul de launch control prin simpla apăsare a ambelor pedale, iar apoi maşina s-a dezlănţuit într-o acceleraţie de genul celor pe care le experimentau cândva doar astronauţii.

Şi a repetat încercările de mai multe ori, tocmai pentru a se asigura că performanţa e una constantă, nu ocazională, doar când bateria e plină. La o diferenţă infirmă, cifrele s-au confirmat de fiecare dată, iar recordul oficial, stabilit acum la a 11-a încercare, e şi mai bun decât cel stabilit anterior în Croaţia. Astfel, Rimac Nevera a marcat un timp de 8.582 secunde pentru parcurgerea distanţei de 1/4 milă, sau 402 metri, ajungând la final cu o viteză de 167.51 mile/oră, sau 269.58 km/h! Deci, se poate spune totodată şi că Rimac accelerează de la 0 la 269.58 km/h în numai 8.58 secunde!

Maria Palade

https://shok.md/