(video) Eugen Doga, în premieră despre război: Mi-au sărit în cap, că în Ucraina e operațiune specială. Să se uite în DEX

 (video) Eugen Doga, în premieră despre război: Mi-au sărit în cap, că în Ucraina e operațiune specială. Să se uite în DEX

Eugen Doga a fost premiat ieri, cu distincția pentru excelentă, în cadrul ceremoniei de inmanare a premiilor Ministerului Culturii pentru anul 2021, ediția a 9-a. Compozitorul a ținut un discurs unde a mulțumit pentru mențiune și a vorbi despre situația din Ucraina. „După ce am spus că acolo e război, Academia de Științe mi-a sărit în cap, că aceasta e operațiune specială”, s-a arătat revoltat maestrul. Doga a îndemnat AȘM să cerceteze în dicționar semnificația acestor cuvinte.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru această apreciere, fiindcă că în ultimul timp am devenit foarte modești și nu prea știm să spunem un cuvânt frumos persoanelor care merită. Eu încă nu am ieșit din starea aceasta de bolnav, de Covid. Am pus în jertfă adunarea generală la Academie unde trebuia să vorbesc.

Cum a apărut imaginea în Ucraina, eu am spus opinia mea că este război și mi-a sărit în cap Academia de Științe, că aceasta este operațiune specială și am vrut astăzi să le explic, măcar în dicționar să se uite ce este război și ce este operațiune”, a menționat compozitorul.

Doga a mai adăugat că „nu întotdeauna hotărăsc tancurile, nu întotdeauna hotărăște forța, ci hotărăște totuși spiritul, dar muzica este cea mai profundă dovadă că este acest spirit există. Acest spirit este adresat fără traducere, fără interpretări. Muzica este un mijloc universal de a uni lumea, de a îmbunătăți și a face-o mai frumoasă. Dă Doamne să avem pace pe acest Pământ”.

Citește și