(video) Fata din Moldova, care s-a filmat cu mama lui Mask si a lucrat pentru unul dintre cei mai bogați oameni din lume

 (video) Fata din Moldova, care s-a filmat cu mama lui Mask si a lucrat pentru unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Virginia Graur este noua protagonistă al monologului din cadrul emisiunii lui Dorin Galben. Ea a plecat cu soțul în SUA în 2010, iar acolo și-a realizat visul și inclusiv a lucrat cu unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

„Mă numesc Virginia Graur am 34 de ani, locuiesc în Chicago sunt căsătorita și am 2 copii.

În 2010 soțul meu a venit cu ideea să plecăm în America. Am făcut o nuntă frumoasă cu cei mai apropiați oameni și după care ne-am mutat în San Francisco. Despre America eu știam ca aici se realizează „visul american”.

Știam din filme despre Golden Gates, pe ecranul de la calculator aveam imaginea acestui pod și eu spuneam că o dată și o dată voi ajunge acolo și uite cum lucrează universul că eu am ajuns în San Francisco. Aveam niște prieteni acolo care ne-au găzduit 3 luni și ne-au arătat tot cei mai frumos în America. În 3 luni de zile noi ne-am îndrăgostit de această țară.

Pentru mine America este exact ca în filme. Este țara în care tu te simți om liber iar asta nouă ne lipsea acasă. Ești liber să te exprimi să te îmbraci cum vrei să arăți cum vrei să lucrezi unde vrei și să trăiești așa cum tu simți”, spune Virginia.

Când Virginia și soțul său s-au mutat în America ea știa cu siguranță că v-a lucra în aeroport. Nu știa când asta va fi dar știa că asta v-a fi meseria ei. Își dorea nespus de mult pentru că a finisat un curs în Irlanda în sfera turism și relații hoteliere și era sigură că acolo v-a ajunge.

„După ceva timp în San Francisco mi-am făcut un CV bun și atunci am avut primul meu interviu la aeroport pentru o companie foarte cunoscută. Lucrul meu consta în a face check in-ul și să ajut oamenii să ajungă la timp în avion, după care deja însoțitoarele de bord își preiau partea lor.

Lucrând eu auzeam limba română de la colegii mei de la Lufthansa Airlines și am spus că eu vreau să lucrez cu ei să văd cum se simt moldovenii care călătoresc când vorbești cu ei în Română. Am aplicat pentru aceeași poziție la Lufthansa și am fost angajată. Îmi amintesc foarte bine acea zi când am luat un pașaport moldovenesc în mână l-am deschis și am zis „Bună ziua”, bucuria mea a fost atât de mare încât toată lumea o simțea. A fost o experiență minunată atâtea istorii și povești frumoase, am legat chiar și prietenii pe viață.

Un cuplu de italieni s-au căsătorit și au venit în luna de miere și ei trebuiau să se întoarcă înapoi cu Lufthansa Airlines, au parcat mașina închiriată chiar în fața aeroportului pentru că aveau zborul la amiază și nu reușeau dar nici mașina nu era posibil să o lase acolo. Ei au apelat la mine dacă este posibil ceva de făcut. Eu am contactat colegii mei ca să aflu dacă mai este timp ca ei să reușească să ducă mașina, colegii mei au intrat în situație ei au plecat să ducă mașina iar noi ne-am ocupat de bagaje și ei au fost ultimii care au fost îmbarcați în avion. Până în ziua de astăzi noi suntem prieteni pe Facebook și mereu mă salută și îmi mulțumesc pentru că am făcut asta pentru ei”, a povestit Virginia.

După Lufthansa Airlines, Virginia a aplicat la „Virgin America” unde erau peste 30 de oameni care se băteau pentru un loc. Virgin America a fost o companie aeriană americană low-cost care între 2007 și 2018 opera în principal zboruri interne în Statele Unite de la principalul său hub , Aeroportul Internațional San Francisco. Crearea acestei companii a fost un proiect al grupului Virgin , deținut de englezul Richard Branson care deja controla companiile Virgin Atlantic Airways și Virgin Australia.

„Era o plăcere să lucrezi și să călătorești cu această companie pentru ca aveau niște avioane unice, cu lumini și muzică relaxantă cu scaune comode atât în clasa econom cât și în business. La fel și personalul foarte amabil cu o ținută impecabilă, mereu zâmbitori. Richard Branson a combinat, preț redus la un serviciu atât de înalt asta la și făcut cunoscut”, povestește Virginia.

Richard Branson este cel mai bogat om care recent a zburat în spațiu. Acesta a construit și o companie care trimite oameni în spațiu.

„Datorită acestui job și șefului meu Richard Branson eu am făcut cunoștință cu mama lui Elon Musk cu care am și participat într-un spot publicitar pentru Virgin America. Eu neavând experiență în modeling sau în publicitate am ajuns să fiu pe cele mai mare Bilboarduri din întreaga Americă datorita lui Richard care a crezut în mine și a văzut această dragoste pentru aviație.

Un mare avantaj al lucrului într-o companie aeriană este că tu ai posibilitatea să zbori gratuit unde vrei. Cu ei am cutreierat toată America. Una din astfel de călătorii a fost în New York unde am mers să vedem Time Square, la un moment dat mă uit în sus și văd fața mea, vă dați seama eu Virginia pe marele ecrane din Time Square.

Această meserie nu este foarte bine plătită însă eu eram fericită pentru că aveam posibilitatea să mă ocup cu ce îmi place. Traiul decent era asigurat de soțul meu. Trebuia să locuim aproape de aeroport ca să ajung foarte repede la muncă iar casele în apropierea aeroportului aici sunt foarte scumpe. Pe lună primeam 1800 de dolari iar pentru chirie plăteam 1750 de dolari. Acești bani sunt foarte puțini pentru ca să-ți asiguri un trai decent.

Dragostea pentru aviație vine de la tatăl meu pentru că el este șofer pe autobus pentru o companie de turism. Mereu îl vedeam la 4 ace cum arată tăticul meu nu arată nimeni”, povestește Virginia.

În semn de recunoștință Richard Branson ia oferit un avion când au deschis prima cursă Dallas- San Francisco și chiar dacă acum nu mai activează în acest domeniu Virginia este mereu cu sufletul acolo.

„Sunt mama a doi copii minunați iar regimul de muncă nu-mi permite să le ofer atenția necesară. Am hotărât să fac o pauză ca săi pot duce pe ei la școală, în parc sau pur și simplu sa le pot oferi tot timpul de care au ei nevoie. Dar asta nu înseamnă că eu nu o să mă întorc. Aviația este pentru oamenii care iubesc oamenii iar eu iubesc oamenii.

Zece ani de muncă au pus fundamentul în comunicarea mea cu oamenii. Trebuie să știi cum să vorbești cu un om săi oferi o experiență frumoasă pasagerului.

Mă bucur foarte mult pentru experiența care am avut-o, pentru posibilitatea să cunosc atâția oameni minunați și mă bucur că am avut acest curaj să aplic la aeroport. Mă bucur pentru că America nu m-a dezamăgit. Visați și acel vis v-a deveni realitate”, a spus Virginia.

Vezi mai multe în video de mai jos.

 

Aura Mereuta

https://shok.md