(video) Fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, ucisă la Moscova: Mașina în care se afla a sărit în aer

 (video) Fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, ucisă la Moscova: Mașina în care se afla a sărit în aer
Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a murit după ce mașina în care se afla a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova. Apropiații Kremlinului califică incidentul drept atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Daria Dughina, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă pe loc, la fel și șoferul care conducea mașina, scrie digi24.ro.

Media apropiată Kremlinului susține că a fost vorba despre detonarea unei bombe artizanale și precizează că Aleksandr Dughin, „filosoful cunoscut pentru vederile sale antiucrainene” – nu era în mașină și este teafăr.

Pe rețelele sociale au început să circule imagini în care se vede mașina în flăcări, în timp ce Aleksandr Dughin sosește la fața locului și își pune mâinile în cap.

Violonistul rus Petr Lundstrem susține că Daria se întorcea de la un festival și avea de gând să se întoarcă împreună cu tatăl ei, dar acesta a plecat cu o altă mașină.

Aleksandr Dughin, în vârstă de 60 de ani, este adesea numit ideologul lui Putin, „creierul lui Putin” sau „Rasputin”, din cauza relației sale apropiate cu liderul de la Kremlin. Mulți consideră că el este cel din spatele invaziei ruse din Ucraina.Deși nu are un rol oficial în guvern, se spune că ideologul naționalist îl influențează puternic pe Putin, în special în ceea ce privește propaganda.

Într-un interviu pentru Digi24 acordat în 2017, când a venit în România, Dughin se lăuda că ideile sale îl influențează pe Vladimir Putin. El ar fi cel care a dat un nou sens termenului de Novorossia (Noua Rusie), folosit de Putin pentru a justifica anexarea Crimeei în 2014.

Incidentul violent de sâmbătă seara are loc în contextul în care forțele rusești încearcă să-și intensifice ofensiva din sudul Ucrainei, dar se lovesc de tot mai multe probleme în Crimeea, unde ucrainenii încearcă să provoace diverse incidente și atacuri care să creeze o presiune psihologică asupra rușilor.