(VIDEO) Filmul masacrului de la o școală din Belgrad: Elevul și-ar fi planificat atacul de o lună și își făcuse o listă cu victimele

 (VIDEO) Filmul masacrului de la o școală din Belgrad: Elevul și-ar fi planificat atacul de o lună și își făcuse o listă cu victimele

Copilul care a ucis 8 colegi de școală și pe paznicul unității de învățământ își planificase atacul în urmă cu o lună, a precizat poliția sârbă, într-o declarație de presă. Elevul de 14 ani a ucis șapte fete, un băiat și un gardian. Alți șase elevi și profesoara de istorie au fost răniți și se „luptă pentru viața lor”, a mai transmis directorul poliției din Belgrad, Veselin Milić, scrie digi24.ro.

„Este o mare tragedie. Este fără precedent. S-a primit un apel de la directoul adjunct al școlii primare care a spus că cineva a deschis focul. La 8:42, o persoană necunoscută a sunat și a spus că a împușcat mai multe persoane la acea școală primară. Poliția, care a fost sunată și de școală și de atacator, a găsit la locul crimei opt copii uciși, șapte fete și un băiat. De asemenea, a fost împușcat și un paznic. Șase copii au fost răniți, patru băieți și două fete. De asemenea, și o profesoară a fost rănită. Ministrul Sănătății v-a informat deja în legătură cu starea de sănătate a copiiilor răniți, unii dintre ei se luptă pentru viața lor în spitale”, a declarat șeful poliției din Belgrad.

Acesta spune că băiatul de 14 ani și-a pregătit atacul de o lună. Asupra sa a fost găsită o listă cu numele copiilor pe care plănuia să îi ucidă, hârtia fiind arătată public de şeful poliţiei. Potrivit șefului poliției, copilul a luat un pistol de la tatăl său și avea la el și patru cocktailuri molotov în geantă. „Când a ajuns la școală a scos pistolul și l-a împușcat pe paznic”.

Potrivit lui Milić, la sosirea la școală, a scos imediat o armă din geantă și l-a împușcat pe paznic, apoi s-a întors către copiii care stateau la o masă și a ucis alte două fete, apoi a continuat pe coridor spre clasa de istorie. De la ușă a împușcat-o pe profesoară și alți elevi, după care a mers în curtea școli, a aruncat pistolul și a chemat poliția. El a fost găsit şi arestat în curtea instituţiei. Șeful poliției din Belgrad a spus că s-ar putea ca elevul să fi fost victima bullyingului la școală, precizând că recent a ajuns la spital cu răni, după ce ar fi fost agresat în timpul unui curs de actorie.

„Condoleanțe părinților copiiilor. Este o situație fără precedent. Este cel mai grav lucru pe care l-am văzut în viața mea. Nu am ce să spun. Pot să le mulțumesc doar medicilor pentru angajamentul de care au dat dovadă. Centrele pentru sănătate mentală vor deschide un telefon verde pentru oricine are nevoie”, a transmis și ministrul sârb al Sănătății.

Valerica Baxanean