(video) Filmulețul despre refugiați i-a dat bătăi de cap: Voluntarul care s-a revoltat pe comportamentul unor ucraineni a ajuns în mijlocul unui scandal

 (video) Filmulețul despre refugiați i-a dat bătăi de cap: Voluntarul care s-a revoltat pe comportamentul unor ucraineni a ajuns în mijlocul unui scandal

Maxim Leanca, voluntarul care s-a implicat în gestionarea crizei refugiaților a stârnit un adevărat scandal, după ce a publicat recent, un filmuleț, în care s-a arătat indignat de comportamentul urât al unor ucraineni, veniți în Republica Moldova. „Oamenii au crezut că eu așa vreau să-i ponegresc pe refugiați, dar mesajul meu era altul, în care am rugat moldovenii să ajute în continuare, chiar dacă au avut situații negative”, a spus Maxim, în cadrul unui interviu. Totodată, acesta susține că nu a avut nici o intenție negativă, doar a vrut să-i îndemne să se poarte mai decent. 

Prima istorie e că, Maxim s-a apropiat de doi tineri, aflați în localul unde lucrează el și i-a întrebat dacă nu au nevoie de ajutor, după ce i-a auzit că vorbesc limba ucraineană. Aceștia, la rândul său l-au rugat să dea muzica mai tare și să aducă fete. 

„Mulți mi-au spus că Maxim tu înțelegi că ei sunt stresați, dar în situația dată se comporți inadecvat”, a spus acesta.

Al doilea caz, acesta s-a apropiat de o femeie, care era cu familia sa și a întrebat-o dacă nu are nevoie de ajutor. Ea a zis că „noi nu suntem săraci și putem să ne permitem pentru mâncare, chirie. Iată Moldova e săracă și suntem ca într-un cămin aici.

„Eu m-am revoltat, dar ea astfel a argumenta că nu are nevoie de nimic”, a menționat Maxim.

A treia situație e despre o femeie, care a fost cazată într-un hotel de cinci stele, împreună cu familia sa. Aceasta l-a sunat a doua zi și s-a revoltat că hotelul nu merită cinci stele, pentru că nu lucrează bazinul. 

„După care, ea trebuia să plece în Germania și mă întreabă, cum trăiți voi aci. Eu am vrut să plec astăzi, dar mâine tocmai ne pornim. Puteți să vorbiți că să mă ia de acasă”.

Iar cea de-a patra istorie îi despre refugiații care au furat televizorul din apartamentul unde au fost cazați și au scris pe perete corabia rusească dute n***I.

Bărbatul a povestit că după ce a publicat clipul, mai mulți moldoveni s-au revoltat și au spus că refuză să-i mai ajute. 

Mulți ucraineni și-au cerut scuze pentru cei care au făcut anumite gesturi urâte aici, în Moldova. 

Maxim a vorbit și despre cum a fost utilizat video său pentru propagandă. Acesta a declarat că nu a știut că se poate manipula așa ușor cu un video: Niciodată nu m-am gândit că totul se modifică, taie așa ușor”. 

Vezi mai multe în video de mai jos.