(video/foto) Accident feroviar la Iași: 11 vagoane ale unui marfar privat din Republica Moldova au deraiat de pe calea ferată

 (video/foto) Accident feroviar la Iași: 11 vagoane ale unui marfar privat din Republica Moldova au deraiat de pe calea ferată

Un accident feroviar cu un tren marfar, care a intrat în România din Republica Moldova a blocat traficul pe ruta Pașcani-Iași. 11 vagoane au deraiat de pe calea ferată. Reluarea traficului pe ambele linii va dura mai mult de o săptămână, scrie de ziaruldeiasi.ro.. O macara de 40 de tone a ajuns deja la locul accidentului. Vagoanele erau destinate transportului de cereale, dar în această cursă mergeau la încărcare si erau goale, scriw SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Trenul marfar este privat, iar Căile Ferate din Moldova nu cunosc detalii despre accident.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani – Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa – Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate”, a transmis, miercuri seară, CFR SA.

„Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a arătat sursa citată.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

Citește și