(VIDEO/FOTO) Cum arată camionul european, cu cel mai luxos apartament la bord

 (VIDEO/FOTO) Cum arată camionul european, cu cel mai luxos apartament la bord

În ultimele săptămâni a avut o întreagă serie de articole cu camioane, ce ofereau condiţii superbe la bord, alintându-şi șoferii într-un mod special. Iniţial au fost două camioane americane, un Volvo VNL cu un întreg apartament la bord, apoi un Peterbilt 389. Şi pentru că mulţi se întrebau dacă există şi în Europa camioane modificate să aibă apartamente la bord, am găsit o Scania 124L, creată cu un scop exact oferind totodată condiţii fantastice la bord, șoferilor de camioane, scrie SHOK.md cu referire la piataauto.

Era o Scania mai veche, însă, din anul 2000, într-un singur exemplar. Azi, însă, avem ceva foarte similar ca şi concept cu cel Volvo VNL american, doar că e un camion creat în Europa, pe bază de Mercedes-Benz Actros. Şi e absolut superb!

Un camion modificat pe baza unui Mercedes-Benz Actros cu motor de 530 CP, de către o companie numită SXT Motorhomes. Camionul poartă numele de Eila Edition One şi a fost prezentat în a doua jumătate a anului 2020, cu primele livrări programate pentru anul 2021.

Camionul poate tracta remorci după el. Scopul său e de a oferi un apartament de lux mobil pentru cei care vor să călătorească într-un lux suprem, sau pentru cei a cărora muncă presupune deplasări multiple şi înnoptări în diverse destinaţii, dar nu vor să schimbe în fiecare zi ambianţe de hotele diferite. La modul practic, asemenea camioane ajung să însoţească tot soiul de vedete în diverse turnee, sau devin o bijuterie cumpărată de cei care au muncit cândva ca şoferi de camioane, au crescut companii mari de transport, iar la o vârstă mai înaintată aleg să călătorească într-un mod unic, drag sufletului lor.

Camionul pare aproape un autobuz la forme, însă compartimentele lui sunt gândite pentru a fi retractabile, cu ajutorul unor motoare electrice. Deci, când staţionează, camionul îşi lărgeşte apartamentul de lux de la bord, oferind odăi cu adevărat spaţioase. Iar toate materialele sunt alese ca în hotele de lux, de la lemn şi tapiserii, până la calitatea celor mai mici detalii.

Cu un asemenea apartament luxos la bord, acest Actros costa la circa 950,000 euro.

Maria Palade

https://shok.md/