(VIDEO) Grigore Manoli, amendat cu 2400 de lei: Atât costă viziunile proeuropene în RM. Dragi votanți PAS, nici prorușii nu fac așa

Activistul și omul de afaceri Grigore Manoli a fost amendat cu 2400 de lei, pentru că s-ar fi exprimat critic în adresa comisarului din Nisporeni, după de a fost lovit de un automobil, în timp ce se deplasa cu mașina sa, prin localitate. „Viziunile proeuropene și exprimarea liberă costă 2400 de lei, atât costă să te exprimi liber în societate, atât mă costă că am spus cine concret vrea să îmi facă mie rău”, a spus Manoli, adresând și un mesaj partidului de la guvernare: „Cu mine ați fi putut face foarte multe lucruri, dar cu așa gen de foi, în loc să vă aduc vouă 100 de mii de voturi, promit solemn că o să fac tot ce-mi stă în puteri să arăt fața voastră, cine sunteți voi din interior”, scrie UNIMEDIA.
„Acest video e adresat diasporei, oamenilor care vor să se întoarcă acasă și votanților PAS, adică oamenilor democratici, cu viziuni proeuropene. Vreau să vă arăt cât costă viziunile proeuropene în RM. Viziunile proeuropene și exprimarea liberă costă 2400 de lei. Când eu sunt lovit de altă mașină din spate îmi spun părerea, că polițistul care a avut fiola plină cu alcool și a vrut să mi-o dea mie, eu cu mașina lovită, cu asta să mi-o bage la fund și 2400 de lei pentru că mi-am permis să vorbesc despre domnul comisar de la noi din Nisporeni. Mulțumim că mi l-ați trimis pe Andonii la mine, l-am văzut și eu în persoană, dar nu a avut curajul, că tremura pe la benzinărie. M-am dus la el, dar a urcat repede în BMW și a fugit.
2400 de lei costă să te exprimi liber în societate. În RM până nu se vor duce la naiba toți cei care au trăit în URSS și încă au gândirea asta, asta nu e gândire de proeuropeni. Eu am exprimat o simplă părere, am spus cine concret vrea să îmi facă mie rău, 2400 de lei m-a costat.
Dragi votanți PAS, atât timp cât în RM se umblă cu podcaturi de astea ieftine, dișovîie, nici prorușii nu fac așa ceva.
Sunt un om venit din SUA, cu viziuni proeuropene, proamericane, de libertism, să facă fiecare om ce vrea. Voi susține orice partid proeuropean din RM, numai nu PAS. PAS pentru mine înseamnă ură, murdărie, dezbinare de oameni și fățărnicie. Nu am văzut niciodată așa ceva și nu știu dacă o să văd vreodată.
Către diaspora care vrea să se întoarcă acasă, să facă ceva pentru RM, veniți acum cât nu e târziu sau ne vom duce și noi.
Cu mine ați fi putut face foarte multe lucruri, dar cu așa gen de foi, în loc să vă aduc vouă 100 de mii de voturi, promit solemn că o să fac tot ce-mi stă în puteri să arăt fața voastră, cine sunteți voi din interior.
Cu intimidări cu mine nu merge, indiferent cine sunteți.
Propun societății libere, oamenilor care au verticalitate, să ridice capul și să nu plătească așa gen de amenzi, acestea se numesc intimidări. Vouă nu vi-i rușine să mergeți pe drum? Să vedem până unde o să mergeți”.
La începutul lunii iulie, activistul și omul de afaceri Grigore Manoli spunea că nu vrea să candideze la alegerile parlamentare din 28 septembrie, chiar dacă a primit propuneri de la aproape toate partidele din țară. Cât despre vot, acesta declară că nu va susține PAS nici dacă-i „pune cineva pistolul la spate”.
În aprilie 2024, un scandal s-a iscat pe rețele, între un fost candidat pe listele PAS la Consiliul municipal Chișinău, Ion Melnic, și influencerul Grigore Manole, revenit în țară din diasporă. „Mărul discordiei” l-a constituit o scrisoare pe care ultimul a primit-o de la Armata Națională, cu privire la înrolare, și pe care a făcut-o publică, adăugând poziția sa referitor la cele menționate de autorități. De cealaltă parte, Melnic l-a acuzat că face jocul Kremlinului. Și activistul Marin Andonii, cunoscut ca susținător PAS, a criticat declarațiile lui Manole, care a venit cu replică pentru cei doi.
Grigore Manoli a relatat că a revenit din SUA în Moldova, pentru a-și realiza visele aici, în țară. Acesta a povestit cum a ajuns în țara tuturor posibilităților, dar și ce nu i-a plăcut în America și l-a determinat să revină acasă, împreună cu soția și cei trei copii, care dețin și ei cetățenia acestui stat.
Incluencerul este cunoscut pentru atitudinea sa critică față de partidul de guvernământ. Acesta s-a expus de mai multe ori asupra mai multor evenimente și aspecte din politică.
Republica Moldova își va alege Parlamentul pe 28 septembrie 2025. O decizie în acest sens a fost aprobată de deputații PAS.
Fracțiunea BCS a cerut ca alegerile parlamentare să aibă loc la finele lunii iulie, cea mai apropiată dată posibilă din punct de vedere legal, potrivit președintelui fracțiunii, Vlad Batrîncea. Amendamentul propus de Radu Mudreac nu a fost susținut, însă, în Comisia juridică.
În luna martie, Igor Grosu a declarat că alegerile parlamentare din acest an vor avea loc în toamnă. „Trebuie să fim foarte pregătiți și interconectați”, a menționat atunci speakerul.
Tot atunci, deputatul PAS, Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare pentru Economie Buget și Finanțe, a confirmat, în cadrul emisiunii UNInterviu pentru UNIMEDIA, că alegerile parlamentare ar putea avea loc în septembrie 2025.
În luna noiembrie 2024, Olese Stamate spunea că ne așteaptă o vară fierbinte, politic vorbind. Moldova se pregătește de alegeri parlamentare, iar acestea ar urma să fie organizate cel târziu în luna septembrie 2025.
La 11 iulie 2021 în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței țării. Cetățenii au ales astfel o nouă componență a Parlamentului – organul legislativ al statului. După procesarea voturilor, trei formațiuni au acces în Parlament: PAS – 52,80%, BCS – 27,17%, Șor – 5,74%.