(VIDEO) „Hainele pentru botez au fost pentru înmormântare”: Tragedia zguduitoarea a unei tinere, care a devenit mamă de înger

 (VIDEO) „Hainele pentru botez au fost pentru înmormântare”: Tragedia zguduitoarea a unei tinere, care a devenit mamă de înger

O istorie tragică a unei tinere de 28 de ani a șocat o lume întreagă. Copilul care trebuia să vină pe lume a murit. Aceasta a dezvăluit în cadrul proiectului „Monolog” că fiul ei a murit din cauza neglijenții medicilor, iar după patru luni de la cele petrecute, nu există nici o anchetă, care să explice tot ce s-a întâmplat, scrie SHOK.md.

Ana Bolșacova, 28 de ani este din Chișinău, ceva timp în urmă a plecat la Institutul Mamei și Copilului ca să nască, dar copilul a decedat. Femeia a povestit cum a început totul:

„Sarcina a fost foarte ușoară. Am adăugat în timpul sarcinei 37 de kg. Copilul era liniștit. Când auzea piesele lui Carla’s Dreams se mișca, îi placea mult. Eu am lucram până la 8 luni de sarcină, făceam câte 4 km pe zi. Eram activă. M-am pregătit pentru nașterea copilului și să devin mamă. Pe data de 28 noiembrie 2021, am văzut ca mi-a apărut eliminări cu sânge. Împreună cu soțul mi-am luat bagajul și am plecat la verificare.

Când Ana a ajuns la medic a rămas dezamăgită:
„El mi-a băgat două degete în vagin și când le-a scos a spus „unde vezi tu aici eliminări cu sânge”. Medicul a spus că tot e bine, chiar dacă eu deja aveam 40 de săptămâni.
A doua zi s-au început contracțiile, femeia a ajuns la spital:
„ Am ajuns la spital. Au fost monitorizate bătăile inimii al copilului. După care m-am ridicat pe masă să fiu verificată și medicul mi-a spus „Ai picioarele foarte umflate, nu îmi place”.
Tânăra s-a simțit ignorată de colectivul medical:
„Eu la orele 16:00 eram în sala de naștere. Am stat și am așteptat, nimeni nu venea. Copilul se mișca era bine. După am început să am contracții mult mai mari. Am solicitat să vină ca să mă verifice. Pe la 20:30, am simțit cum se zbate foarte tare și straniu, după care a încetat. La 21:10 abia au venit să fiu verificată, nu se auzea bătaile inimii. A murit. Cordonul era în jurul gâtului”.
Plină de durere și tristețe, Ana povestește:
„Am stat peste noapte cu copilul mort în burtă. Foarte dureros. Am vrut să ma sinucid. A doua zi dimineața medicul a venit cu cafeau la mine și m-a întrebat de ce am mâncat așa mult și că este vina mea că a murit..”.
A venit și momentul când trebuia să nască copilul mort:
„Trebuia să nasc fătul mort. Mi s-au rupt apele. Aveam aștepări, poate era viu. Eu jumatate de zi cu picurătoare în mâină mergeam prin sală. De foarte multe ori mi-au bortelit spatele cu injecție, ca să îmi ia durerea. Medicu mi-a zis ca sunt prea grasă ca medicamentele să mă ajute să nasc mai repede”.
„Copilul când e viu te ajută ca să naști, dar așa este foarte greu. Îl simțeam împietrit….Am născut, am rugat să îmi arate copilul. Mi-au zis că copilul era la morgă. Eu am vrut să discut cu cineva poate să mi-l arate. Dar copilul totuși era pe loc, era într-o pelincă murdară, nici nu era poziționat corect, nici nu l-au spălat, l-au lăsat ca un cățeluș. Abia a doua zi l-au dus la morgă.
„ Am hotărât să mă externez. Medici mi-au lăsat 14 motive de ce a murit copilul, chiar dacă până acum nu erau probleme. Atitudinea la morgă era mult mai bună și omenoasă decât la maternitate. Costumul care l-am pregătit pentru botez a fost pentru înmormântare”.
Vezi mai jos detalii din viața acestei femei :

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și