(video) „I-am recunoscut adidașii, dar nu voiam să accept că e ea”. Mărturii cutremurătoare din ziua morții Anastasiei: „Prima a aflat bunica, mamei nimeni nu i-a putut spune”

 (video) „I-am recunoscut adidașii, dar nu voiam să accept că e ea”. Mărturii cutremurătoare din ziua morții Anastasiei: „Prima a aflat bunica, mamei nimeni nu i-a putut spune”
„Anastasia era o fetiță foarte ascultătoare, învăța bine, veselă, bună, responsabilă copiii mei erau foarte buni prieteni cu ea și cu părinții suntem apropiați”. Astfel este descrisă fetița de 12 ani, ucisă pe trecerea de pietoni, la Ciocana. Apropiații abia de găsesc cuvinte pentru a vorbi despre tragedie. „Era printre cei mai buni la engleză, se ocupa suplimentar și în acea zi se ducea la lecție. A cedat trecerea la 3 mașini și a încercat să evite impactul cu troleibuzul”, a povestit o prietenă de familie. O altă mamă a spus cum a aflat fetița ei despre moartea Anastasiei. „Ea era la stație. Imediat cum s-a întâmplat, a venit ambulanța, au constatat decesul și a fost acoperită. Fata mea mă sună și îmi spune că a fost lovită o minoră. I-am zis să meargă acasă, iar ea mi-a zis că adidașii sunt familiari. Deja seara am aflat că era ea”, a povestit aceasta.

Prima despre tragedie a aflat bunica, întrucât mama era la muncă.

„Imediat au sunat la școală, diriginta a sunat mamei, nimeni nu i-a putut spune mamei despre tragedie. A sunat profesoara și i-a spus că Anastasia nu răspunde la telefon. Mama a sunat bunicii și a rugat-o să vadă dacă a fost la engleză, deja a trecut pe lângă drum, a văzut totul, i s-a făcut rău, a fost luată de ambulanță. Bunica i-a zis mamei că fetița a murit. Anastasia deja nu era când a ajuns mama”, a spus femeia.

Profesoara de engleză, la care mergea Anastasia a povestit cum a aflat despre accident.

„Vineri venea la mine la lecție, la 15:20, de obicei mă anunța dacă nu vine, dar atunci nu am primit niciun mesaj. După, colegii m-au anunțat că pe Mircea cel Bătrân au călcat o fetiță, dar nu m-am gândit la Nastia, în timpul lecției copiii și îmi trimiteau poze, am văzut adidașii, i-am recunoscut, dar nu voiam să accept că sunt ai ei”, a spus aceasta.

Colegii Anastasiei au depus flori și lumânări și au stat toata ziua în locul în care s-a produs nenorocirea.

„Luni au venit toți și plâng, pur și simplu plâng, locul ei este loc și până la sfârșitul anului s-au înțeles că vor lăsa banca goală”, a spus aceasta.

Părinții și buneii sunt devastați și cu greu acceptă pierderea Anastasiei.

„Mama a întrebat cum să trăiesc mai departe, nu vreau să mai trăiesc”, a conchis aceasta.

Melisa Ciobanu