(video) Ian Raiburg suferă de daltonism: Nu disting culorile, dar prietenul meu Suruceanu nu are miros

 (video) Ian Raiburg suferă de daltonism: Nu disting culorile, dar prietenul meu Suruceanu nu are miros

 Ian Raiburg a dezvălui că suferă de daltonism și soția îl ajută să-și aleagă ținuta scenică.  „Eu nu disting culori și Ion Suruceanu nu are miros”, a spus compozitorul, în cadrul unui postcast, unde a povestit și o situație amuzantă, de acum câțiva ani. 

„Sunt daltonist. Eu nu disting culorile și Ion Suruceanu nu are miros. Odată i-am spus că este încălțat în pantofi de culori diferite, vedeam unul negru și altul cafeniu.

Eu văd culoarea albă, dar dacă e închis deja nu diferențiez. La mine e deschis sau închis”, a spus artistul.

Totodată, artistul a relatat și o întâmplare hazile, pe Aeroportul din SUA.

„Am zburat în SUA cu Suruceanu și soția lui ne-a dat șuncă, usturoi și a învelit tot în staniolă. Geanta era plină cu casete audio, iar dedesubt la ele era mâncarea.

Când am aterizat, un polițist de frontiere ne-a oprit. Ion Suruceanu era cu pălărie și eu îi zic, am venit din România și acesta este unul dintre cei mai renumiți români. La care, el îmi zice: bine, dar ce ai aici.

Zic că gata. S-a uitat și când a deschis fermoarul, de acolo un miros.

Suruceanu nu are miros și stătea și el acolo. Acela s-a uitat și eu îi spun, dacă vreți puteți să ascultați o casetă audio, prietenul meu cântă. Dar ei nu au voie să ia nimic. Și când văd că-mi zice: Puteți să mergeți.

Eu îi zic lui Suruceanu: mătincă nici polițistul nu are miros”, a râs artistul.

Artiștii se cunosc încă din anii 1968-1969, pe când Ion Suruceanu era solist la formația „Noroc”, iar Ian Raiburg activa în formația „Fortuna”.

„De aproape 50 de ani suntem în tandem de creație și sunt foarte recunoscător lui. El scrie muzică frumoasă”, a menționat prin discuție telefonică Suruceanu, la același podcast.

Compozitorul şi cântăreţ de muzică uşoară Ian Raiburg a dezvăluit că fiul cel mai mare a fost implicat într-un grav accident. Potrivit artistului, acesta a suferit mai multe intervenții chirurgicale și din această cauză nu poate să lucreze. „Are foarte mult fier băgat în el”, a spus Raiburg.