(video) Ioniță: Dacă îl laud pe Spînu, cred că nu mai dă nimeni bună ziua cu mine

 (video) Ioniță: Dacă îl laud pe Spînu, cred că nu mai dă nimeni bună ziua cu mine

Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, este cel mai vocal dintre colegii săi din Guvern și chiar a preluat funcțiile altor miniștri. „Acum dacă îl laud pe Spînu, cred că nu mai dă nimeni bună ziua cu mine. Pe lângă toate păcatele lui, pe care toți i le dau în cap, unica ce nu îi poți lua este că omul acesta își asumă, nu se teme să-și asume angajamente”, a declarat Ioniță, în cadrul unei emisiuni, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Vreți să vă dau o calitate bună a lui Spînu? Acum dacă îl laud pe Spînu, cred că nu mai dă nimeni bună ziua cu mine. Pe lângă toate păcatele lui, pe care toți i le dau în cap, unica ce nu îi poți lua este că omul acesta își asumă, nu se teme să-și asume angajamente. Eu știu miniștri care se tem să ridice pixul de pe masă. Pentru ce te-ai dus acolo? Du-te acasă, stai și brodează, pentru că nu e periculos. Dacă tu ai miniștri care se tem să-și asume responsabilitatea, inclusiv pentru costuri politice, atunci acest ministru nu-ți trebuiește. Te-ai debarasat de el, gata”, a declarat expertul.

Potrivit lui Ioniță, Spînu comite greșeli inclusiv din motiv că acționează: „Din toate greșelile pe care le face Spînu, jumătate i le iert numai din simplul motiv că acest om își asumă. Se bagă peste tot, toată lumea e supărată pe el, a mâncat vreo 3 miniștri, le-a luat toate funcțiile. Vreo trei miniștri sunt decapitați, nu știu ce fac ei acolo, stau dimineața acasă, soția îl întreabă unde se duci? Ce îi răspunde el, unde se duce, ce să facă? Nu are nicio competență, i s-a luat totul”.

„Întotdeauna sunt oameni care își asumă. Și în Parlament sunt 5-6 persoane care mișcă lucrurile și toți îi văd, cine sunt ei. Restul, cum să vă spun să nu îi supărăm… În Guvern fix așa. Tot de ce are nevoie doamna Sandu și doamna Gavrilița, să mai aibă 2-3 ca Spînu, oameni care nu se tem să o ia peste cap, să aibă costuri de imagine. Vă dați seama ce cost de imagine are el? Mai poate fi el prim-ministru? Nu. Pentru tot ce a făcut, pe unde s-a băgat, el plătește, acesta este costul. Dacă nu ar costa să fii erou, toți ar fi”, a mai adăugat expertul.

 

Citește și