(video) Jurnalul de la Pervîi Kanal, întrerupt de o angajată care a cerut „Stop Războiului”. Femeia a fost reținută: Ce spune aceasta

 (video) Jurnalul de la Pervîi Kanal, întrerupt de o angajată care a cerut „Stop Războiului”. Femeia a fost reținută: Ce spune aceasta

La jurnalul de știri de la Pervîi Kanal, una dintre angajați a organizat o acțiune de protest. Potrivit insider.ru, a stat în spatele prezentatoarei TV Ecaterina Andreeva cu un afiș antirăzboi cu îndemnul: „Opriți războiul, nu credeți propaganda, aici vă mint”, relatează SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Agenția rusească tass transmite că postul desfășoară o anchetă internă în legătură cu incidentul din emisia directă”.

„Potrivit datelor preliminare, Marina Ovsiannikova, care a lucrat ca redactor, a fost dusă la departamentul de poliție Ostankino, după ce a desfășurat această acțiune de protest. Avocatul Daniil Berman a mers să o vadă pe Ovsiannikova, relatează activistul pentru drepturile omului Pavel Cikov. Informația a fost transmisă de mai multe surse media.

Marina Ovsiannikova a relatat într-un video că activând în calitate de redactoră la Pervîi Kanal „a promovat propaganda Kremlinului”.

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina acum este o crimă, iar Rusia este țara agresor și responsabilitatea pentru aceasta o poartă Putin. Tatăl meu este ucrainean, mama – rusoaică și ei niciodată nu au fost dușmani.

Îmi este rușină pentru aceasta, pentru că am permis să se mintă de la ecranele televizoarelor și am permis zombarea cetățenilor ruși. Noi am tăcut în 2014, când totul abia a început, nu am ieșit la proteste când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi. Noi am urmărit tăcuți acest regim inuman. Acum la noi s-a întors cu spatele o lume întreagă și încă zece generații nu vor reuși să se spele de această rușine”, spune aceasta menționând că doar în mâinile poporului de a opri acest război.