(VIDEO) La o săptămână de la tragedia din Italia, trupul lui Cristian încă nu a fost găsit: „Fratele lui este ca un leu în cuşcă, dar speră că e în viață”

 (VIDEO) La o săptămână de la tragedia din Italia, trupul lui Cristian încă nu a fost găsit: „Fratele lui este ca un leu în cuşcă, dar speră că e în viață”
28Shares

La o săptămână de la tragedia de la Natisone, salvatorii nu au încă nicio urmă de Cristian Molnar, ultimul dispărut dintre cei trei tineri. Fratele lui Cristian, Radu, este ca „un leu în cuşcă” şi este convins că tânărul de 25 de ani va fi găsit în viaţă, afirmă primarul localităţii Premariacco, Michele de Sabata, citat de Libertatea.ro. Între timp, în social media au apărut imagini în care se vede cum un pompier a înotat spre tineri, încercând să-i salveze, însă fără succes.

Scafandri şi drone, pompieri şi voluntari, toţi încearcă să dea un răspuns rudelor şi prietenilor tânărului Cristian. Răspunsuri pe care mai ales fratele tânărului, Radu, le caută cu disperare de câteva zile după ce a ajuns la locul tragediei din comuna Premieracco, în provincia Udine. O disperare descrisă de însuşi primarul comunei friulane, care coordonează şi el de câteva zile operaţiunea de salvare. Fratele lui Cristian Molnar este „un leu în cuşcă, nu-i plac social media şi televiziunea. Se plimbă de colo-colo, chinuit. Convins că îşi va găsi fratele în viaţă”, a declarat Michele de Sabata pentru Messaggero, asigurând că se va face tot posibilul pentru a-l găsi pe tânărul de 25 de ani care a dispărut.

„Familia lui Cristian încă speră că îl va găsi pe tânăr în viaţă. Ei îşi exprimă deplina încredere în ancheta deschisă de Procuratura din Udine, convinşi că vor stabili orice responsabilitate în salvarea întârziată a celor trei tineri. De asemenea, cer autorităţilor să continue căutările pentru a-l găsi pe Cristian”, a declarat Gaetano Laghi, avocatul familiei Molnar. El a spus că „fratele Petru Radu, care urmăreşte căutările la faţa locului, doreşte să nu fie publicate fotografii cu el sau cu membrii familiei sale, cere să fie respectată perioada grea pe care întreaga familie Molnar o resimte în aceste momente teribile şi se alătură durerii familiilor Cormos şi Doros”.

„În acest moment speranţa dispare, dar nu şi în inimile celor care suferă. Ei încă nu disperă, convinşi că îl vor găsi, Radu crede că fratele său este acolo şi este dispus să coopereze cu toată lumea pentru a-l căuta. Când vom găsi cadavrul, perspectiva se va schimba”, a adăugat avocatul pentru Fanpage.it. Potrivit celor reconstituite până în prezent, Cristian Molnar a fost împreună cu fratele său în zilele precedente şi abia se întorsese în Italia când s-a produs tragedia. „Eram împreună cu Radu, fratele lui Cristian, care nu mai suportă. Este o disperare pentru el şi pentru părinţii lui, pentru că nu le putem oferi singurul lucru din lume pe care şi-l doresc acum”, a declarat Michele de Sabata, primarul din Premariacco.

După cum a confirmat primarul, din păcate, toate eforturile pentru a încerca să aducă măcar trupul băiatului lor familiei Molnar ar putea fi în zadar, aşa cum au arătat şi alte cazuri în care cadavrul a fost găsit pe linia de plutire după ani de zile. „Acolo unde am găsit şi celelalte două cadavre sunt mulţi bolovani. Tocmai în acele vârtejuri există adesea posibilitatea ca o persoană înecată să se scufunde şi să rămână blocată. Să sperăm că nu asta s-a întâmplat”, a conchis primarul.

De asemenea, presa italiană a publicat imagini în care se vede cum un pompier a încercat să îi salveze pe cei trei tineri – Patrizia, Bianca şi Cristian – când încă erau îmbrăţişaţi.

Tragedie s-a produs în Italia, în timpul inundaţiilor. Trei tineri români au fost surprinşi de apele furioase în mijlocul unui râu în regiunea Udine. Două fete şi un băiat, cu vârste între 17 şi 25 de ani, au fost daţi dispăruţi. Ultimele imagini cu ei sunt sfâşietoare – îmbrăţişaţi, cei trei au fost filmaţi în mijlocul apelor învolburate, fără scăpare. Maşina lor, cu numere româneşti, a fost găsită în apropiere. Salvatorii au sperat, inițial, ca cei trei să fi reuşit să se refugieze din calea puhoaielor.

După zile de căutări, echipele de intervenție au găsit trupurile a celor două tinere din România, dispărute în apele învolburate ale râului Natisone. Căutările continuă, însă, pentru a-l găsi și pe Cristi, tânărul care le strângea în brațe, în ultimele lor momente împreună, sub privirile neputincioase ale martorilor. Bianca, Patrizia și Cristi veniseră la plajă și au fost surprinși de viitura puternică, pe o mică insulă în mijlocul apelor. Este un loc frecventat de localnicii din Premariacco, în perioadele de vară. Numai că în zonă fuseseră emise, încă de dimineață, alerte de ploi abundente.

La patru zile de când salvatorii italieni au început să îl caute pe Cristian Casian Molnar, primarul localității Premariacco a declarat că nu se va lăsa până când băiatul nu va fi găsit.

La cinci zile după tragedie, procurorii italieni au anunțat că vor să afle dacă tragedia putea fi evitată. Ancheta arată că elicopterul care putea să îi salveze pe tineri a plecat la mai bine de 20 de minute după ce s-a dat alarma, după apeluri repetate la serviciul de urgență. Procurorii au deschis o anchetă pentru omor din culpă.

La 5 iunie, trupurile neînsuflețite ale Patriziei Cormos și Biancăi Doros, cele două tinere ucise după ce au fost luate de viitură, îmbrăcate în rochii mireasă au fost depuse la capelă. Între timp, mama Patriziei a făcut declarații de-a dreptul sfâșietoare. Cu durere în voce și în suflet, a criticat oamenii care au filmat întregul moment în care fiica ei moare, fără ca cineva să intervină și să încerce să o salveze.

28Shares

Aura Mereuta

https://shok.md