(video) Liderul WTA, Ashleigh Barty, și-a anunțat retragerea din tenis

 (video) Liderul WTA, Ashleigh Barty, și-a anunțat retragerea din tenis

Liderul WTA, Ashleigh Barty, a anunțat că se retrage din tenisul profesionist, la doar 25 de ani. Australianca și-a făcut publică decizia pe reţelele de socializare și susține că pleacă „pentru îndeplinirea altor vise”, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.ro.

„Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect”, a spus Ashleigh Barty, într-un videoclip postat pe Instagram.

„Nu eram sigură cum să vă împărtăşesc această veste, aşa că am rugat-o pe buna mea prietenă Casey Dellacqua să mă ajute. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mândră şi împlinită. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună”, a mai spus Barty.

Liderul WTA a subliniat că „din punct de vedere fizic, nu mai am nimic de dat”.

Nu este prima oară când Ashleigh Barty se retrage din tenis. În 2014, sportiva și-a luat o pauză de doi ani de la sportul alb, timp în care s-a dedicat cricket-ului.

De această dată, hotărârea sa e definitivă, susține Ashleigh Barty, care a dezvăluit momentul „care a schimbat lucrurile”.

„Wimbledonul de anul trecut a schimbat fundamental lucrurile pentru mine. Atât ca persoană, cât și ca atlet. Am muncit toată viața pentru acest obiectiv, era visul meu, tot ce mi-am dorit în tenis. Asta a schimbat perspectiva, am vorbit mult cu echipa mea despre faptul că nu m-am mai simțit satisfăcută după, nu am mai fost completă. A urmat provocarea Australian Open și cred că acum e momentul perfect să sărbătoresc finalul călătoriei mele în tenis”, a mai afirmat Ashleigh Barty.

„Știu că am mai luat această decizie în trecut, dar acum sentimentele sunt total diferite. Sunt atât de mulțumită pentru ce mi-a oferit tenisul, dar cred că e momentul să fac un pas în spate și să urmăresc alte obiective, în viață. Ca persoană, asta îmi doresc, vreau să alerg după alt vis în plan personal. Mereu mi-am dorit să fac și alte lucruri. Fizic, mă simt epuizată, iar emoțional îmi doresc altceva”, a mai spus marea campioană din Australia.

Ashleigh Barty are în pamares 3 titluri de Grand Slam: Roland Garros (2019), Wimbledon (2021) și Australian Open (2022).

Ashleigh Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat 23,829,071 de dolari din tenis.

Ea are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA, fiind al 7-lea cel mai longeviv număr 1 din istoria tenisului.

 

Citește și