(VIDEO) Mărturia cutremurătoare a unei femei care luptă în Ucraina: „Nu urăsc toți rușii. Sunt recunoscătoare celor care nu tac”

 (VIDEO) Mărturia cutremurătoare a unei femei care luptă în Ucraina: „Nu urăsc toți rușii. Sunt recunoscătoare celor care nu tac”

De când a izbucnit războiul în Ucraina, aproximativ 30.000 de ucrainence luptă pe front împotriva armatei ruse. Multe dintre ele au lăsat în urmă copii, în condiții nesigure, iar cele norocoase au reușit să-i trimită în străinătate, scrie SHOK.md cu referire la stirileprotv.

„Nu-i urăsc pe toți rușii. Doar simt durere pentru cei care susțin această grozăvie”
Cu ajutorul lui Elisabeth Pulvas, o tânără din Ucraina care s-a refugiat la București, jurnaliștii PressHUB au reușit să discute cu una dintre femeile care luptă pe front, cu arma în mână, împotriva rușilor. Discuția s-a desfășurat la telefon, pentru că femeia nu a dorit să-și dezvăluie identitatea și nici locul unde se află, totul pentru propria siguranță.

Femeia face parte din armata ucraineană încă de la vârsta de 16 ani, iar cinci ani de zile i-a petrecut studiind la cel mai important institut militar din Kiev.

„Sunt în forțele armate din 2008. Am intrat la Institutul Militar al Universității Naționale „Taras Shevchenko” din Kiev. De la 16 ani sunt în armată. Timp de 5 ani am studiat la Institutul Militar.”, a povestit tânăra în discuția avută cu jurnaliștii PressHUB.

Maria Palade

https://shok.md/