(video) Momentul în care suporterii Fenerbahce scandează numele lui Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev

 (video) Momentul în care suporterii Fenerbahce scandează numele lui Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev

Suporterii echipei de fotbal Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin miercuri seară, la Istanbul, în timpul meciului cu Dinamo Kiev din a doua rundă de calificări pentru Liga Campionilor, potrivit BBC Turcia. Echipa turcă a fost învinsă, după prelungiri, cu scorul de 2-1 și astfel eliminată din competiție, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

După 0-0 în meciul jucat pe teren propriu (la Lodz, în Polonia), Dinamo Kiev a reuşit să câştige în deplasare, prin golurile marcate de Vitali Buialski (57) şi Oleksandr Karavaev (114), inspirat introdus în min. 91. Pentru Fener a punctat Attila Szalai (89).

Echipa turcă a jucat în zece oameni din min. 53, când a fost eliminat Ismail Yuksek, iar în min. 70 a ratat un penalty, prin ecuadorianul Enner Valencia, al cărui şut a fost apărat de Gheorghi Buşcean.

După golul de 2-1 pentru Dinamo Kiev în prelungiri, unii fani ai echipei Fenerbahce au scandat „Vladimir Putin”.

„Nu m-am așteptat la asemenea scandări, e păcat”, a spus Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, care în trecut a antrenat Galatasaray și Beșiktaș în Turcia.

Lucescu nu a participat la conferința de presă de după meci.

Clubul Fenerbahce încă nu a transmis un comunicat pe acest subiect.

Cunoscuta actriță și suporteră a echipei, Berna Laçin, a scris pe Twitter: „Există unele lucruri care nu pot fi făcute. Dar dacă sunt făcute, atunci trebui spus conducerii clubului: «Așteptăm să ne protejați culorile de nebunia huliganilor»”, a scris aceasta. „Fenerbahçe ar trebui să facă o declarație! Oricare ar fi provocarea jucătorului de pe teren, nu există nicio scuză pentru a trece linia atunci când vine vorba de război! Ca fan pasionat al Fenerbahçe, nu accept asta, mă aștept să ne protejați culorile de huligani”, a mai scris aceasta.

Citește și