(video) Natalia Gavrilița, surprinsă la cumpărături, la oră târzie, întrebată despre scumpiri: „Ne vom aștepta și prețurile vor scădea?”

 (video) Natalia Gavrilița, surprinsă la cumpărături, la oră târzie, întrebată despre scumpiri: „Ne vom aștepta și prețurile vor scădea?”

Prim-ministra Natalia Gavrilița a fost surprinsă, ieri seara, făcând cumpărături într-un magazin din capitală. Tânărul, care-și face studiile în Chișinău, a luat-o la întrebări pe șefa Guvernului, cu privire la cauzele scumpirilor din ultima perioadă și declarația Nataliei Gavrilița cu privire la faptul că așteptările moldovenilor ar fi provocat creșterea prețurilor, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

– Poftim?

– Prețurile au crescut în urma faptului că lumea s-a așteptat să crească.

– Dar unde învățați?

– Colegiul Politehnic.

– Dar ați învățat macroenomia în Colegiul Politehnic?

– Nu.

– Dacă mai citiți o carte de macroeconomie să știți că…

– Eu cred că dacă astea sunt așteptări, nu se ridică prețurile.

– Așteptări inflaționiste asta și este. Azi chiar a apărut un articol de la Banca Europeană Centrală despre acest fenomen, care se întâmplă și în Europa.

– În urma așteptărilor, da?

– Da, așteptările inflaționiste acționează asupra inflației.

– Adică eu dacă mă aștept că ele vor crește….

– Da, este așa concept macro-economic.

– Și dacă noi vom aștepta să se ieftinească, se vor ieftini sau nu?

– Eu vă rog, e ora 22.30, eu abia vin de la serviciu”.

 

„Iertați-mi îndrăzneala”, a scris tânărul pe Instagram, unde a postat filmulețul cu discuția sa cu prim-ministra.

La începutul lunii iunie, Natalia Gavrilița declara, în cadrul unei emisiuni, că „dacă toată lumea se așteaptă că prețurile vor crește, atunci ele într-adevăr vor crește”.

 

Doamna prim-ministră a vrut să spună că așteptările inflaționiste sunt în sine un factor inflaționist”, a explicat, ulterior, fostul premier, Ion Chicu. „Nu merită acest episod nefericit o asemenea reacție. Mai grav în discursul ei este că încearcă absolut nefondat să paseze vina pentru inflația scăpată de sub control pe BNM”, a spus Chicu.

Mai devreme, președinta Maia Sandu declara că „atunci când se vorbește prea mult despre inflație, aceasta crește din cauza acestor așteptări inflaționiste, nu din motive obiective”.