(video) „Nici eu n-am înțeles cum i-am ucis. Îmi erau ca părinți”: Un bărbat, condamnat pe viață, povestește cum și de ce și-a omorât nașii dintr-o împușcătură

 (video) „Nici eu n-am înțeles cum i-am ucis. Îmi erau ca părinți”: Un bărbat, condamnat pe viață, povestește cum și de ce și-a omorât nașii dintr-o împușcătură
A vrut să înregistreze cearta, dar din greșeală a apăsat pe trăgaci și și-a ucis nașii, dintr-o împușcătură. Este istoria unui bărbat de 57 de ani, condamnat pe viață, care anul acesta face 13 ani de când stă încarcerat. Într-un monolog la Dorin Galben, acesta a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în acea zi și spune că nu avea intenția să-i ucidă, iar nașii în erau ca părinți.

Bărbatul povestește că trăia în condiții normale și muncea cinstit. Are o soție, copii și nepoți.

„Îmi erau ca niște părinți, îmi dădeau sfat, mă îndrumau, de ce s-a întâmplat așa nu știu”, a spus bărbatul.

Totul s-a pornit de la un iaz.

„Era un iaz în fundul grădinii, unde el i-a dat drumul, am dus pământ, s-a ridicat cu apă, pe urmă am dat niște pește care a crescut, după – unul prindea, altul prindea. Nașul tot insista să facem împreună, să dau acordul să fie totul oficial. Nu am vrut vreo 5 ani. Într-o zi, băieții și-au luat saci, iar mie mi-au rămas vreo 2. Mi-a zis că uite cineva face nunți, cumătrii, iar eu… I-am zis că îi dau pe acei doi”, a povestit acesta. După incident, bărbatul a fost de acord ca aceștia să ia iazul împreună.

„După vreo lună, a spus să luăm încă un iaz, dar în 3. Lucra în poliție, avea legături, au fost făcute actele pe 25 de ani. Aveam grijă, ne uitam, dădeam mâncare și după a venit timpul să luăm peștele. Veneau oamenii cu undița, când prindeau când nu, și de asta erau probleme cu oamenii. Mama nașului a spus că nu ne trebuie iazul, să nu avem probleme cu iazul”, a adăugat acesta.

Bărbatul spune că probleme au apărut peste 4 ani.

„Dimineața trebuie să scoată peștele, nașul a zis că nu poate, să stau eu. Am zis că nu, nu vreau probleme cu lumea. Am venit acasă, pe urmă m-a chemat finul. La ora 9 am servit o sticlă în 3. Nu ne-am certat, nu am discutat despre nimic. Am venit acasă și am vorbit cu nașa. I-am zis – dacă nașul nu vrea să ne punem cu iazul să scoatem, dați banii, dați în arendă la alții, nu vreau să am probleme. Când i-am zis nașului despre asta, a început să mă amenințe, striga. Am scos telefonul și am înregistrat. M-a pălit cu hârlețul. După asta am plecat acasă și am luat alt telefon cu memorie și am luat arma să înscriu din nou. A venit finul asupra mea, să îmi ia arma sau nu știu ce a vrut. În timpul acesta am împușcat. Nu am vrut, singur nu am înțeles cum s-a întâmplat”, a adăugat el.

Melisa Ciobanu