(video) Noapte fără sfârșit la frontieră. Mii de ucraineni au fugit de război: „Unii 14 km au mers pe jos. Mulți copii, e plin. Vin și vin, înveliți în pături, înghețați”

 (video) Noapte fără sfârșit la frontieră. Mii de ucraineni au fugit de război: „Unii 14 km au mers pe jos. Mulți copii, e plin. Vin și vin, înveliți în pături, înghețați”

Flux majorat în 3 puncte de trecere a frontierei de stat, pe sensul de intrare. Este vorba despre PTF Palanca – Maiaki – Udobnoe, PTF Tudora – Starokazacie (partea ucraineană) și PTF Otaci – Moghiliov – Podolsk (partea ucraineană). Totodată, la ieșirea din țară, doar la punctul PTF Costești – Stânca, s-au creat ambuteiaje, anunță poliția de frontieră, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Sunt familii, câte 12, 15 persoane, trebuie un autocar. Deja nu mai vin, oamenii vin și nu avem ce face cu ei, trebuie de organizat după 12 ceva. Unii au mers câte 14 km pe jos. Corturi puține, mai trebuie instalate, e frig”, a povestit Valentin Marian.

„Stau mame cu copii mici așteaptă să fie duși. Oameni în vârstă”, a povestit acesta.

În celelalte puncte de trecere a frontierei se înregistrează valori minime de trafic.

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 31 438 traversări persoane, dintre care un număr de 17 475 pe sensul de intrare în țară. Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 25 890.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 16 675 din totalul de traversări, iar 14 756 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.

Perioada mai intensă la frontieră, în care s-a atestat un aflux de călători, a fost între 20:00 și 04:00.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, un număr total de 18 077 treceri au fost consemnate, dintre care 11 999 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 6 078 treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 6 061 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.

Citește și