(video) O familie de ruși, venită din Erevan, blocată pe Aeroport: Stăm fără apă, mâncare, ne-au luat pașapoartele. Ce spune poliția de frontieră

 (video) O familie de ruși, venită din Erevan, blocată pe Aeroport: Stăm fără apă, mâncare, ne-au luat pașapoartele. Ce spune poliția de frontieră
O familie de ruși au rămas blocați la Aeroport. Femeia, pe nume Elizaveta, cum se prezintă în video, spune că a venit cu soțul și copilul în Moldova pentru a efectua controlul consular în vederea repatrierii în Israel. Aceasta spune că poliția le-a ridicat pașapoartele, iar în oraș acces nu au. Poliția de frontieră a venit cu o reacție.

„Ne-au spus că unica cale e să ne întoarcem la Erevan”, a spus aceasta.

Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt de la Poliția de Frontieră a specificat că cetățenii străinii primesc refuz de intrare în Republica Moldova dacă nu întrunesc condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, în sensul că nu își pot justifica scopul călătoriei în Republica Moldova, neavând documentele necesare.

„Poliția de Frontieră amintește că la trecerea frontierei de stat nu sunt impuse restricții de circulație pentru anumite categorii de cetățenii. Astfel că, cetățenii străinii primesc refuz de intrare în Republica Moldova dacă nu întrunesc condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, în sensul că nu își pot justifica scopul călătoriei în Republica Moldova, neavând documentele necesare. Conform procedurilor legale, toate persoanele care primesc refuz de intrare în Moldova sunt returnate în țara de pornire. În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 34 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat”, a spus aceasta.

Melisa Ciobanu