(VIDEO) O moldoveancă s-a convertit la islam și este de acord ca el să-și ia a doua soție

 (VIDEO) O moldoveancă s-a convertit la islam și este de acord ca el să-și ia a doua soție

Railean Natalia, o femeie care s-a convertit la islam a vorbit în cadrul uni monolog, despre stereotipuri legate de islam și de musulmani. Ea ne povestește cum și-a cunoscut soțul, cum nu era acceptată de familia acestuia și cu ce replici s-a confruntat în societatea noastră, când era văzută cu el, scrie SHOK.md.

„Am fost creștin-ortodox, dar la moment sunt musulmană. Eu sunt căsătorită cu un bărbat de religie islamică, deja de 12 ani, la moment avem doi copii”, așa a început povestea sa Natalia.

Drumul ei spre cunoașterea lui Dumnezeu a început prin clasa a șaptea.

„Duminica eram mereu la biserică, vorbeam cu preotul, am cântat în corul bisericesc. La sfârșit de clasa a noua am terminat cu biserica. Limba engleză am învățat-o singură voiam să plec peste hotare. Am trecut un interviu, la o agenție de angajare în Dubai și am ajuns să lucrez acolo. Mama voia să merg în alte țări, dar eu am ales Dubaiul. Undeva trei luni m-am adaptat și am văzut o lume totalmente nouă. Femei îmbrobodite, femei acoperite. Bărbaților le fugeau ochii după noi, eram tinere frumoase. Un an în Dubai era un an de distracție, călătorii, concerte.”

„Eu când am plecat din Moldova aveam o cruciuliță de argint. O Doamnă de religie musulmană a văzut că nu sunt ca alte fete, nu fumam, eram mai liniștită și mi-a propus să citesc cărți de islam. Eu am acceptat și am început să studiez. Am citit multe cărți. Pentru mine islam=nu broboadă,  nu plajă. Prietena mea tot studia, ea a acceptat din prima luna această religie, dar eu am mai studiat….”

„ Înainte de Ramadan („Este a noua lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului”) eu și prietena mea am mers în club să ne distrăm. Acolo l-am ochit pe actualul soț. Mi-a plăcut din prima. El este un bărbat de culoare și a venit din Sudan  în Dubai. Când s-a finisat luna Ramadan eu am decis să accept islamul, dar să o fac de ziua mea de naștere, ca să țin minte această dată. Până la acceptarea religiei, noi eram iubiți, era totul frumos. Noi nu am vorbit niciodată despre familie, ne știam de o luna și  nu a știut că eu am acceptat islamul. Eu i-am trimis poza, el știa ca nu putea să continuă așa, fiind în religie musulmană trebuie de ales ori căsătorie ori ne despărțim. Peste o ora mi-a scris prin mesaj, daca vreau să fiu soția lui, după m-a sunat și mi-a zis că trebuie să ne vedem”, povestește aceasta.

Părinții erau contra, dar după au acceptat.

„Eu știam că va fi presiune, mai ales că este musulman, este negru, nu cunoaște româna. Părinții meu au acceptat într-un final, cu părinții lui era mai greu. Mama lui era contra, a leșinat când a aflat de mine, tatăl era agitat, dar într-un final au înțeles că mă iubește și au cedat.

La nuntă au fost 10 invitați din partea mea și 140 erau din Sudan. La  nunta nu se permite ca mirii să consume alcool sau să mănânce. Noi am mâncat acasa”, spune Natalia.

„Soțul meu nu mi-a pus nici o restricție. La arabi este ok să ai 4 femei concomitent, iar soțul meu a spus ca mă iubește doar pe mine și nu are nevoie de a doua”, zice aceasta.

Vezi mai multe detalii în video-ul de mai jos:

 

 

Maria Palade

https://shok.md/