VIDEO „Omul zburător” din Franța a căzut de la 15 metri în aer într-un lac în timp ce își prezenta „placa de zbor” la o viteză de 140 kmph

 VIDEO  „Omul zburător” din Franța a căzut de la 15 metri în aer într-un lac în timp ce își prezenta „placa de zbor” la o viteză de 140 kmph

Inventatorul francez Franky Zapata a fost rănit, sâmbătă, după ce a încercat să se ridice în aer pe un dispozitiv artizanal, relatează BBC. Zapata a inventat propriul său „jetpack”, căruia i-a pus numele „flyboard”. Zapata s-a prăbușit cu placa autopropulsată într-un lac în orășelul Biscarosse, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Zapata participa la o expoziție cu noua sa invenție în momentul în care a părut că pierde controlul dispozitivului – el a căzut de la 15 metri direct în lacul Biscarosse.

Bărbatul a fost dus la spital, iar oficialii spune că se recuperează și că viața nu i-a fost pusă în pericol.

Fostul campion de jet-ski a devenit faimos după ce a traversat Canalul Mânecii cu un dispozitiv inventat de el, în 2019.

În clipul video publicat pe rețelele sociale, Zapata poate fi văzut în timp ce se ridică în aer de pe o platformă, se învârte mai mult timp în aer la o altitudine destul de mare, după care pare că pierde controlul și se prăbușește în lac.

Presa franceză a scris că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost scos conștient din lac, iar oficialii au spus, ulterior, reporterilor, că acesta era în stare ună și că se află în observație la spital.

Cunoscut drept „Omul Zburător” în presa franceză, Zapata trebuia să apară la mai multe evenimente în acest weekend, însă primărița din Biscarosse a spus că aparițiile sale au fost anulate în urma accidentului.

„Placa de zbor”, pe care Zapata a inventat-o, construit-o și pilotat-o, este un tip de placă de surf alimentată de patru micro-turbine și care reușește să prindă viteze de până la 140 de kilometri pe oră.

În 2019, Zapata a intrat în atenția publicului după ce a participat la sărbătoarea anuală a Căderii Bastiliei, zburând deasupra paradei militare folosind un jetpack.

Trei săptămâni mai târziu, Zapata a traversat Canalul Mânecii, parcurgând 35,4 kilometri în doar 22 de minute. Cu o săptămână înainte, el eșuase în aceeași provocare din cauza unor probleme de alimentare cu combustibil.