(VIDEO) Piruete pe tancurile rusești: Balerine, printre care și o moldoveancă, au oferit un spectacol mai puțin obișnuit

 (VIDEO) Piruete pe tancurile rusești: Balerine, printre care și o moldoveancă, au oferit un spectacol mai puțin obișnuit
0Shares

Un spectacol mai puțin obișnuit, organizat într-un parc militar dintr-o suburbie a Moscovei, unde două balerine și partenerii lor au dansat pe acoperișurile a doua tancuri o partitură din spectacolul Lacul Lebedelor. Una dintre balerine este moldoveanca Lina Șeveliova, transmite SHOK.md, cu referire la presa rusă.

Mai întâi spectacol au făcut cele două tancuri, ulterior, cele două perechi de dansatori au apărut pe acoperișurile „monștrilor” militari și au dansat. Soliștii Baletului imperial au interpretat un fragment din renumitul spectacol Lacul Lebedelor de Ceaikovski, iar la final, partenerii le-au oferit flori balerinelor.

Una dintre balerine este moldoveancă. Lina a absolvit Colegiul Naţional Coregrafic din Chișinău.  În 2009, ea a fost invitată la Teatrul Național de Operă și Balet din Moldova și, în același timp, a fost înmatriculată la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Doi ani mai târziu, Lina și-a început cariera solo în „Baletul Imperial Rus”, iar în 2012 a devenit prima balerină a trupei.

Ineditul spectacol a fost pus în scenă în cadrul celei de-a şaptea ediţii a evenimentului în care sunt promovate sisteme militare de apărare, vehicule terestre şi aeronave militare. Acesta se întâmplă la câteva zile după cea de-a 30-a aniversare a loviturii de stat din august 1991, când “Lacul Lebedelor”  a fost difuzat în buclă la televiziunile sovietice, în timp ce comuniştii radicali încercau să preia puterea de la liderul sovietic Mihail Gorbaciov.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/