(VIDEO) Pompierii noștri ajung astăzi acasă. Au fost petrecuți cu aplauze și onoruri

 (VIDEO) Pompierii noștri ajung astăzi acasă. Au fost petrecuți cu aplauze și onoruri

Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion. În total, aceștia au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30.000 de litri de apă, scrie SHOK.md.

La încheierea misiunii, pompierii moldoveni au fost mulțumiți de autorități, dar și de băștinași pentru eforturile depuse în lichidarea consecințelor devastatoare a incendiilor forestiere.

Minute în șir coloana de autospeciale a pompierilor moldoveni și români a fost aplaudată de oamenii din zonă, iar unii dintre ei au ținut să le mulțumească personal pentru ajutor și sprijin.

Angajații IGSU urmează să ajungă în Republica Moldova în seara zilei de 17 august vor fi așteptați la ora 17:00, pe strada Gh. Ascachi, va avea loc ceremonia de întâmpinare a salvatorilor și pompieri detașați în misiunea de stingere a incendiilor forestiere din Grecia. |La eveniment va participa conducerea MAI și IGSU. Pompierii vor fi așteptați de colegi, rude și apropiați.

Maria Palade

https://shok.md/