(video) Prințesa Diana, omagiată de William şi Harry în ziua în care ar fi împlinit 60 de ani

 (video) Prințesa Diana, omagiată de William şi Harry în ziua în care ar fi împlinit 60 de ani

Prințesa Diana și-ar fi sărbătorit pe 1 iulie cea de-a 60-a aniversare. Prinţul William şi prinţul Harry au marcat momentul printr-un eveniment închinat mamei lor. Aceștia au dezvelit o statuie – omagiu adus la mai bine de două decenii de la moartea Prințesei de Wales, scrie SHOK.md.

Evenimentul a avut loc în Grădina Scufundată a Palatului Kensington, fosta casă a mamei lui William şi Harry, iar sute de admiratori a prințesei Diana s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu.

Statuia în bronz, care o prezintă pe Diana cu braţele în jurul a doi copii, a fost comandată de prinţii William şi Harry în 2017 pentru „a-i recunoaşte influenţa în Marea Britanie şi în întreaga lume” şi pentru a marca 20 de ani de la moartea ei.

Diana, Prințesă de Wales, pe numele de fată Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961 în Sandrigham, Regatul Unit și a fost prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit. Ea a dat naștere a doi copii, William, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, și Harry, al șaselea în linia de succesiune la tronul britanic și a altor cincisprezece state.

Odată cu căsătoria cu Prințul Charles, în 1981 și până la divorțul din 1996, a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales (n.r. Alteța Sa Regală Prințesa de Wales), iar după divorț, Diana, Princess of Wales (n.r. Diana, Prințesă de Wales).

Numită de public și „Prințesa Inimilor”, soția Prințului Charles a inspirat și impresionat o lume întreagă, chiar dacă viața ei a fost marcată de numeroase evenimente mai puțin plăcute, cel mai important dintre acestea fiind relația extraconjugală a lui Charles cu Camila Parker.

Din cauza presiunilor mediatice și a Familiei Regale, în 1996, Diana și Charles au decis să-și spună adio și a fost pronunțat divorțul. Un an mai târziu, Diana a început o relație cu Dodi al Fayed, poveste de iubire care s-a încheiat la data de 31 august 1997, când amândoi și-au pierdut viața în tragicul accident de mașină din Paris.