(video) „Recunoștință și respect față de dascălii noștri”: Oficialii au venit cu felicitări de Ziua Internațională a Profesorului

 (video) „Recunoștință și respect față de dascălii noștri”: Oficialii au venit cu felicitări de Ziua Internațională a Profesorului

Ziua Mondială a Educaţiei și a Profesorilor este marcată în fiecare an la 5 octombrie. Cu această ocazie oficialii de stat din țară au venit cu mesaje de felicitare, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a venit cu un mesaj de felicitare dascălilor din Republica Moldova.

„În fiece an pe data de 5 octombrie în lumea întreagă este marcată Ziua internațională a educației și a profesorului. Cu acest prilej vă aduc tuturor un omagiu și îmi exprim recunoștința față de Domniile voastre, cei care depuneți eforturi semnificative la educarea și formarea tinerei generații, precum și la consolidarea învățământului din țara noastră.

Vă mulțumesc pentru solidarizarea, responsabilitatea, profesionalismul pe care îl manifestați în această perioadă de criză!

Vă mulțumesc pentru dedicația și altruismul cu care modelați viitorul! Împreună, putem asigura țării noastre un viitor mai bun.

Vă doresc sănătate, prosperitate, succese remarcabile, inspirație, optimism și noi forțe pentru a continua nobila misiune și a pentru a obține noi realizări”, a menționat Anatolie Topală.

Totodată,și liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj către angajații din sistemul de învățământ.

,,Stimați profesori, vă transmit cele mai sincere felicitări, cu ocazia zilei profesionale și Vă exprim recunoștință și respect pentru misiunea nobilă pe care o îndepliniți – de a ghida parcursul profesional și spiritual al oamenilor în devenire.

Îmi este bine cunoscută această meserie și povara pe care o duceţi zi de zi, deoarece și mama mea este fostă profesoară. Țin bine minte nopțile pe care le petrecea verificând caietele elevilor, cât de implicată era în viața școlii și cât de mult se bucura de reușita discipolilor săi. Acest lucru, cu certitudine, poate fi atribuit fiecăruia dintre voi.

„Dragi dascăli, aveți toată admirația mea pentru dăruirea până la sacrificiu, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii. Știu cât de complicat este, în special în condițiile de criză pandemică cu care se confruntă întreaga lume.

Apreciind înalt rolul Dumneavoastră în societate, în calitatea de Președinte al țării am lansat inițiativa de dublare a salariilor profesorilor, proiect care, cu regret, nu a fost susținut de actuala guvernare. Stimați pedagogi, vă asigur că oricând puteți miza pe susținerea mea și a formațiunii pe care o conduc.

Cu prilejul zilei profesionale, Vă doresc, stimaţi profesori, multă sănătate, răbdare, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atâta dăruire”, a menționat Igor Dodon.

Primarul general al Capitalei a transmis, printr-un mesaj video, mulțumiri și urări tuturor educatorilor, învățătorilor și profesorilor din municipiu.

„ Astăzi aș vrea să ajung la fiecare profesor și să le spun mulțumesc pentru munca lor și dragostea față de copiii noștri.

Sunteți cei cu care fiecare dintre noi a început lecţia vieţii.

Vă mulţumesc, stimaţi profesori, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii.

Vă doresc multă sănătate, ani lungi şi realizări frumoase, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atâta dragoste şi dăruire, optimism şi nu în ultimul rând, elevi motivaţi, curioşi şi recunoscători”, a menționat edilul capitalei.

Cu mesaj de felicitare a venit și șefa statului pentru toți angajații din sistemul educațional.

„Felicit, pe această cale, toți angajații din sistemul educațional. Îmi exprim respectul pentru dedicația și profesionalismul Dumneavoastră, pentru optimismul și creativitatea cu care munciți în fiecare zi. Știu că, de multe ori, vă asumați grija nu doar pentru procesul de predare, ci și pentru viața și sănătatea copiilor.

La mulți ani, dragi profesori! Munca Dumneavoastră este o investiție importantă în viitorul fiecărui copil și în viitorul țării noastre. Cred cu tărie în puterea educației, care ne definește ca oameni, și cred în puterea dumneavoastră creatoare”, a menționat Maia Sandu.