(VIDEO) Renato Usatîi a rămas fără Rolls Royce. Un bărbat a furat mașina, lăsată în parcarea aeroportului din Viena: Îmi scria mesaje

 (VIDEO) Renato Usatîi a rămas fără Rolls Royce. Un bărbat a furat mașina, lăsată în parcarea aeroportului din Viena: Îmi scria mesaje

Rolls-Royce Phantom VIII Photo: James Lipman / jameslipman.com

23Shares

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a avut parte, recent, de un incident care pare a fi desprins din filme. Acesta a relatat, în cadrul unui interviu cu Gheorghe Gonța, cum a ajuns să fie dus de nas de un hoț de mașini, care s-a dat drept prietenul lui și care i-a furat Rolls Royce-ul, parcat în aeroportul din Viena. „După ce l-a reținut poliția, el îmi spune: „Nu vă enervați, vă rog, noi cu dvs ne cunoaștem de 6 ani. Dvs de fiecare dată când veniți în Europa, îmi lăsați mașina, cum mi-ați dat-o și acum”. Toate dumnezeielile în limba noastră le-a auzit și Poliția din Viena. Îmi venea să mă pornesc pe jos încolo”, a povestit Usatîi.

„De ce ați dat mașina unui tip foarte orbaznic, care vorbește urât despre dvs și se comportă cu noi ca și cum i-am fi slugi?”

„Toată țara deja știe că am soră mai mică, locuiește în Europa, are afacere de familie, sunt dealeri la BMW și la Rolls Royce în România, Germania, Austria etc. Pe 14-15 septembrie, am fost la un eveniment Rolls Royce în Munchen, era prezentarea unei mașini și m-am dus pe o zi, toată lumea știe că sunt pasionat. Sora, știind că acum nu am Rolls Royce, îmi mai dă câte unul de la ei de la firmă, să mă plimb cu ea.

Pe 15 septembrie, Usatîi lasă Rolls Royce-ul în Viena la aeroport și zboară la Chișinău și tot așteptam să transmit surorii cheile de la mașină, să meargă să o ia. Mă sună directorul tehnic de la Rolls Royce Viena și mă întreabă: „De ce ați dat mașina dvs unui tip foarte orbaznic, care vorbește urât și despre dvs, cu noi se comportă ca și cum am fi slugile lui?” Nu am înțeles, care prieten, cunoscut.

De fapt, pe 17 mașina fusese furată din aeroportul din Viena și a venit nebunul să schimbe uleiul și filtrele, la Viena”, a relatat Renato Usatîi.

„Intru pe pagina lui și îmi dau seama că acesta toată perioada mi-a scris mesaje”

„Dar cel mai amuzant a fost când l-a arestat Poliția, i-au mai găsit actele de la alte 2 Rolls Royce-uri. Cei de la Rolls Royce mi-au spus că el e fan de mașini și are o pagină cu zeci de mii de urmăritori, hoțul. Îmi dau pagina, eu intru și îmi dau seama că acesta toată perioada mi-a scris mesaje. Primul l-am primit pe 17 septembrie, îmi scrie: „Hello, am auzit că aveți o mașină Rolls Royce luată în chirie, care stă la Viena în aeroport. Se poate să fac niște poze? Veniți cumva astăzi la Viena?

Eu îi răspund: „No”. Acesta îmi scria mesaje o dată la trei zile: „Cum merge campania? Eu retrăiesc pentru dvs. Mai stați la Chișinău? Sper că nu aveți drum la Viena zilele următoare”.

Ultimul mesaj l-am primit luni: „Văd că aveți candidați la Chișinău, înseamnă că mai stați la Chișinău, nu veniți la Viena”. E cea mai amuzantă situație care putea vreodată să fie”, a mai adăugat liderul Partidului Nostru.

„Domnule Usatîi, nu vă enervați, vă rog, noi cu dvs ne cunoaștem de 6 ani”

Politicianul spune că a avut chiar ocazia să discute cu hoțul, după ce ultimul a fost reținut: „Poliția îl reține, am aflat că e ungur, cetățean al Austriei, mi l-au arătat cu video, eu îl întreb: „Who are you?”. El îmi spune: „Domnule Usatîi, nu vă enervați, vă rog, noi cu dvs ne cunoaștem de 6 ani. Dvs de fiecare dată când veniți în Europa, și mulți alți prieteni de ai dvs, îmi lăsați mie mașinile, cum mi-ați dat-o și acum”. Toate dumnezeielile în limba noastră le-a auzit și Poliția din Viena. Îmi venea să mă pornesc pe jos încolo”.

În 2019, Renato Usatîi a făcut public prețul automibilului pe care îl deținea – un Rolls Royce, model Cullinan, produs în 2019. Într-un live pe pagina sa de Facebook,  politicianul a arătat documentele de achiziție și devamare, insistând că nu are nimic de ascuns. Costul mașinii, procurate în Germania, a fost de 341.852 euro, iar pentru devamarea și taxa pentru bunurile de lux, Usatîi a scos din buzunar alți 535.420 lei.

Reacția politicianului a urmat după ce mașina sa a fost văzută în vama Leușeni, fapt ce a trezit mai multe speculații în presă.

În aprilie 2020, Renato Usatîi, pe atunci primar de Bălți, a anunțat că își va vinde Rolls Royce-ul, pentru a mări salariile lucrătorilor medicali din regiune, care tratau pacienții infectați cu Covid-19.

Un an mai târziu, însă, Usatîi declara că a scris pe numele mamei sale, Larisa Usatîi, automobilul de lux, în valoare de aproape șapte milioane de lei. Ulterior, mama politicianului a vândut mașina, iar banii i-a donat fiului.

23Shares

Lilia Strîmbanu

https://shok.md/