(video) Revolte în diasporă: Ce mesaje îi transmit moldovenii Maiei Sandu și ce i-a nemulțumit

 (video) Revolte în diasporă: Ce mesaje îi transmit moldovenii Maiei Sandu și ce i-a nemulțumit
0Shares

Întrevederea președintei Maia Sandu cu diaspora, anunțată pentru diseară la ora 17:00, a strânit un val de nemulțumiri pe rețele de socializare din partea doritorilor de a participa la discuții, dar care au fost refuzați. Procedura consta în completarea unui chestionar, după care Președinția expedia un răspuns solicitantului – negativ sau pozitiv. Mai mulți moldoveni, acitivi în diasporă și care spun că au mobilizat alegătorii la ultimele alegeri pentru a vota în favoarea actualei guvernări, au fost refuzați de instituția statului. „Datele dvs nu au fost selectate. Sunt sigură că veți avea o altă ocazie să discutați cu Președinta”, se arată în refuzul care ar veni de la Consiliera Maiei Sandu pe Diasporă, Elena Druță.

În contextul Zilelor Diasporei, Maia Sandu a invitat cetățenii din diasporă, care se află în această perioadă în Moldova, la o discuție la Președinție. Întțlnirea va avea loc astăzi, 19 august, cu începere de la ora 17.00. Doritorii de a participa au completat formulare speciale, după care au aștept răspunsuri de acceptare sau de respingere.

Mai mulți cetățeni au anunțat pe rețelele de socializare că le-a fost refuzată participarea la acest eveniment și cer răspunsuri clare de la Președinție.

„În formular era o întrebare: Pe ce subiect ați dori să discutați cu doamna Președintă? Am notat că doresc să discutăm despre Legea creată de Președinție cu privire la diasporă. Am indicat că noi cei din diasporă considerăm că este o lege discriminatorie, pentru că mașinile aduse de cetățeni vor avea plăcuțe speciale și fiecare polițist va vedea în trafic acest automobil. Este absolut discriminatoriu. La fel sunt carențe economice. Unele prevederi ale acestei legi sunt o aberație și despre aceasta am vrut să discutăm. M-am înregistrat printre primii și am primit răspuns de la consiliera Elena Druță, fiica deputatului Druță, știți cum e aici printre neamuri, am primit răspuns că nu am fost acceptat.

După ce criterii acceptați oamenii? După maioul galben sau cei care cu adevărat vor să facă schimbări? De ce eu care m-am înregistrat printre primii am fost refuzat? Nu am fost eu cel care am ridicat o parte din diasporă să vină să voteze? Câte laude vor fi cântate aici la Președinție? Criticile nu sunt acceptate de președintă?”, a declarat într-un live chiar de la ușa Președinției al lui Alexandru Melnic, moldovean activ în diaspora din Italia.

„În calitate de membru activ al Diasporei, care a contribuit și a consolidat Diaspora la lupta împotriva lui Igor Dodon și a regimului instaurat. În calitate de fondator al Asociației „Noi suntem Moldova” din Italia, asociație care este activă prin contribuții, donațiile și parteneriatele în favoarea statului R.Moldova, în calitate de cetățean al R.Moldova,a fost refuzat de a participa la această întâlnire, refuzul vine din numele Consilierului Președinției pe Diasporă, Elena Druță.

– Care sunt criteriile de selectare a cetățenilor din Diaspora pentru a putea discuta cu Președintele R.Moldova?

– O fi oare subiectul pe care D-ul Alexandru Melnic l-ar fi pus în discuție? Legea Repatrierii care prezintă lacune și elemente discriminatorii, după părerea cetățenilor vizați?

– Oare guvernarea nu merge pe principiul „Dacă nu ești cu noi ești împotriva noastră”?

Vrem doar să precizăm, așteptăm un răspuns și să reamintim: Indiferent de culoarea politică, o guvernare are responsabilitatea de a reprezenta pe noi toți cetățenii acestui stat”, a scris Oxana Seremet pe pagina sa de facebook, o altă moldoveancă activă din diasporă.

Mai mulți moldoveni stabiliți în afara țării au criticat „alegerea aleatorie” a Președinției.

Deocamdată, Președinția nu a venit cu o reacție la criticile din diasporă.

Întrevederea Maiei Sandu cu ocazia Zilelor Diasporei a fost anunțată pentru astăzi, la ora 17:00.

0Shares

Olesea Bolboceanu-Banari