(VIDEO) Rizea a rămas fără cetățenia RM și fără dreptul de a cere azil politic. Care i-a fost reacția

Fostul deputat român, Cristian Rizea, a rămas fără cetățenia Republicii Moldova și dreptul la azil politic. Rizea a atacat în instanța de judecată decizia Biroului de Migrație și Azil privind dreptul la azil politic. Recursul a fost respins, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Sarabanda dosarelor pornite de la Documentul Fals semnat de Esaulenco continuă”, susține acesta.

„Se respinge recursul declarat decătre Rizea Cristian împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani din 21 decembrie 2020. Decizia este irevocabilă”, arată hotărârea instanței.

La 03 noiembrie 2020 fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău.

Fostul șef de stat Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

Cristian Rizea a venit cu o recție mai târziu.

„Dragi români, infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusă de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc pentru a retrage în mod abuziv cetațenia Republicii Moldova. Mă voi lupta în instanță aici la Chișinău și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși”, a menționat acesta.

 


Maria Palade

https://shok.md/

Citește și