(video) Rusia a folosit substanțe chimice la Mariupol pentru „a-i determina pe soldații ucraineni să iasă din ascunziș”

 (video) Rusia a folosit substanțe chimice la Mariupol pentru „a-i determina pe soldații ucraineni să iasă din ascunziș”

Rusia a folosit substanțe chimice la Mariupol, Ucraina. Substanța otrăvitoare necunoscută ar fi fost împrăștiată cu ajutorul unei drone împotriva militarilor și civililor. Victimele au suferit de insuficiență respiratorie și sindrom vestibular, a anunțat regimentul Azov, potrivit unian.net, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Andrei Biletsky a menționat că trei luptători din batalionul Azov au fost răniți, iar victimele au semne clare de otrăvire cu substanțe chimice militare.

„…În urmă cu aproximativ o oră, forțele de ocupație ruse au folosit împotriva militarilor și civililor ucraineni din orașul Mariupol o substanță otrăvitoare de origine necunoscută, aruncată dintr-un UAV inamic…”, a menționat regimentul Azov într-un comunicat.

InformNapalm raportează că este posibil să fi fost utilizat Sarin.

Tot ieri, 11 aprilie, reprezentantul Forțelor de ordine din Donțek, Eduard Basurin a spus că nu are sens să asalteze fortificațiile subterane ale Azovstal din Mariupol, trebuie să „întoarceți la trupele chimice”. „Au fortificații subterane, așa că nu are sens să trimitem trupele la asalt, pentru că așa pierzi un număr mare de soldați decât inamicul. Deci trebuie să apelăm la arme chimice pentru a-i determina pe soldații ucraineni să iasă din ascunziș (subsol)”, a spus acesta, scrie ria.

 

Citește și