(VIDEO) S-a îndrăgostit la 14 ani, iar părinții au vrut să-i bage viitorul soț la pușcărie: „Am decis să îmi pun capăt zilelor”

 (VIDEO) S-a îndrăgostit la 14 ani, iar părinții au vrut să-i bage viitorul soț la pușcărie: „Am decis să îmi pun capăt zilelor”

La 14 ani s-a îndrăgostit, iar la scurt timp, a avut și raport sexual cu cel care îi era iubit și care împlinise deja 18 ani. Părinții ei au depus o plângere la poliție, însă tânărul a scăpat de pușcărie, iar peste o perioadă, cei doi s-au căsătorit și au și o fetiță. Este istoria Alionei, care a mers împotriva voinței părinților și și-a urmat jumătatea, în pofida tuturor greutăților. Cum a decurs povestea lor de dragoste, dar și ce a pățit după naștere, tânăra a relatat în cadrul unui monolog la Dorin Galben, scrie SHOK.md.

„Provin dintr-o familie modestă: mama, tatăl și un frățior mai mic. Am trăit bine, părinții erau gospodari. Mama este mai închisă puțin, nu-și arată iubirea direct, dar prin îngrijire, prin faptul că este o mamă grijulie. Mi-a lipsit foarte mult comunicarea mamă – fiică. La școală eram un exemplu, permanent lăudată de profesori. Îmi plăcea foarte mult să învăț. Visam cu tatăl mereu să devin cineva. Cu băieții eram mai strictă, să nu se atingă de mine. Așa eram învățată de tatăl meu, iar pentru mine era ceva ok. Vroiam să corespund așteptărilor lui. Tata avea permanent frica să nu fiu o fată ușuratică, să fiu serioasă, să nu mă vorbească lumea. Tata era bărbatul principal din viața mea, mai des comunicam cu el decât cu mama”, a povestit Aliona.

„Eu aveam 14, iar el 18 ani. A început totul frumos”

Și-a cunoscut viitorul iubit și soț la școală, fiind la lecția de educație fizică. Acesta deja terminase studiile: „Din prima clipă m-ma îndrăgostit. Și el s-a îndrăgostit, ne-am căutat pe rețele, am început să discutăm. Era frumos. Eu plecam la școala din satul vecin și acolo l-am cunoscut, el deja terminase studiile și a venit să-și revadă foștii profesori. Eu aveam 14, iar el 18 ani”.

Peste o perioadă i-a povestit mamei sale despre el, iar apoi și tatălui: „Mi-a zis bine că ai întâlnit pe cineva drag ție, dar să fii reținută în privința relațiilor intime. Am ascuns de tata o perioadă, nu știam care va fi reacția lui. Într-o zi m-am decis să-i zic. A reacționat bine, pozitiv, și mi-a zis că vrea să-l cunoască. L-am invitat pe iubitul meu în ospeție, s-au cunoscut, au stat de vorbă, a fost totul bine”.

„Tata i-a spus iubitului să nu întreținem relații sexuale până împlinesc 18 ani”

„Tata a avut o discuție cu el, ca între bărbați. I-a spus: nu sunt contra, ești un băiat bravo, dar te rog să nu întreții relații sexuale cu ea până ce termină școala sau până împlinește 18 ani”, a relatat tânăra.

„Iubitul mi-a zis: eu nu sunt gata să aștept până la 18 ani”

Părinții fetei aveau încredere în iubitul fiicei: „Veneam în ospeție la mine, stăteam la masă, era totul bine. Am fost împreună timp de 1 an, apoi iubitul mi-a zis: eu nu sunt gata să aștept până la vârsta de 18 ani, apoi s-a întâmplat totul. Nu am povestit nimănui, dar într-o zi mama m-a întrebat. Am vrut să îi povestesc ca unei prietene, poate îmi dă sfaturi. Am avut încredere că îmi va păstra secretul și nu va povesti nimănui. Peste o zi, când am venit de la școală, am simțit că ceva nu este în regulă în comportamentul tatălui. A fost puțin mai agresiv și a întrebat: de ce ați întreținut relații dacă nu v-am permis și v-am zis să vă abțineți?”

„Tata mi-a luat chiar și telefonul mobil, ca să nu vorbesc cu el”

Din acel moment, relația Alionei cu părinții s-a răcit. Ei i-au interzis fiicei să se mai vadă cu iubitul său, iar pe profesori i-au rugat să o supravegheze, ca să nu se întâlnească pe teritoriul școlii: „Totuși, ne vedeam pe ascuns. Tata mi-a luat chiar și telefonul mobil, ca să nu vorbesc cu el, dar găseam modalități să ne vedem pe ascuns. Am discutat cu iubitul și mi-a spus că nu mai poate așa și trebuie să găsim o modalitate să ne vedem pe viitor”.

Părinții iubitului Alionei au decis să ajute copiii să fie împreună

„Au venit la mine acasă, pentru a discuta cu părinții mei. Totuși, părinții mei erau contra. Dacă iubitul nu și-a ținut cuvântul de bărbat, pe care i l-a dat tatălui meu, el este categoric contra să ne mai vedem”

„Decide, sau cu părinții, sau cu mine”

Peste câteva zile după întrevederea dintre părinții, Aliona s-a pomenit în fața unei alegeri dificile: „Iubitul mi-a spus: alege, sau părinții, sau eu. Îmi era foarte greu să fac alegerea. Îmi iubeam și părinții, mai aveam de făcut studii, dar vroiam și cu el să fiu. Nu știam ce alegere să fac corectă. I-am spus iubitului să luăm o pauză, să se liniștească situația”.

Aliona a decis să fugă de acasă, odată ce nu a fost înțeleasă de părinți: „Am fugit de câteva ori, părinții veneau, mă căutau, apelau și la poliție. Mă găseau în curtea iubitului și mă luau acasă”.

M-am simțit foarte prost și am decis să îmi pun capăt zilelor

Adolescenta a avut și discuții cu psihologul din școală, dar nu au ajutat-o. „Mă judecau toți, chiar și rudele, mă simțeam presată cu anumite vorbe. M-am simțit foarte prost și nu am mai vrut să trăiesc. Într-o zi am luat niște pastile de-ale tatălui meu și le-am băut. Mi s-a făcut foarte rău spre seară și tata m-a întrebat ce am făcut. Și-a dat seama că am băut pastile. Au sunat la salvare, mă gândeam să îmi pun capăt zilelor, dar cred că am făcut o mare prostie. Nimic în viață nu merită să mă sinucid, chiar să fiu în cele mai grele perioade. Cred că am făcut acest pas ca părinții să vadă la ce sunt gata, să mor pentru acest băiat. Nu am fost înțeleasă totuși. Aveam 14 ani, eram o copilă și nu îmi dădeam seama că nu fac bine. Nu recomand nimănui”, a menționat Aliona.

„Prietenul risca pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani”

La scurt timp după ce și-a revenit, s-a văzut din nou cu iubitul, iar el a luat-o acasă la părinții lui, ca să locuiască împreună. Când Aliona le-a spus părinților săi că nu mai revine acasă, ei s-au adresat la poliție, au depus o cerere, pentru a fi pornit un proces penal împotriva tânărului, pentru faptul că întreținuse relații cu o minoră. Judecătoarea a încercat să îi ajute să ajungă la un numitor comun, dar nu i-a reușit. „Mama a spus că nu îl iartă. Pentru ceea ce a făcut, trebuie să răspundă. Prietenul risca pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani. Instanța a decis să nu meargă după gratii, dar timp de 2 ani și jumătate să stea acasă, i-au fost impuse anumite restricții”, a relatat Aliona.

„Nu aveam nici linguri, nici cu ce ne înveli, nici ce mânca”

Le-a fost foarte greu în acea perioadă. S-au mutat într-o casă din sat, pentru a locui separat de părinți: „Am început totul de la zero, nu aveam nici linguri, nici cu ce ne înveli, nici ce mânca. Am schimbat câteva case în localitatea prietenului și a mea. Foarte greu ne isprăveram cu cheltuielile, aveam venituri foarte mici, doar din ceea ce muncea el cu ziua. Părinții nu contribuiau. Eu continuam să-mi fac studiile, am primit documentul după 9 clase. Soțul îmi cumpăra tot de ce aveam nevoie, și pixuri, și haine. Niciodată nu mi-a cerut să las școala”.

Cum au ajuns să se căsătorească, la cât timp a rămas însărcinată și de ce a ieșit în scaun cu rotile din maternitate, după ce a născut, dar și cum se simte acum, vedeți în monologul de mai jos:

Duminica Lilia

https://shok.md/