VIDEO Scene înfiorătoare în Shanghai: oamenii urlă noaptea de la geamuri, după o săptămână de carantină totală

 VIDEO Scene înfiorătoare în Shanghai: oamenii urlă noaptea de la geamuri, după o săptămână de carantină totală

Locuitorii din Shanghai urlă noaptea de la geamurile blocurilor, după o săptămână de carantină totală, în care le este strict interzis să-și părăsească locuințele, indiferent de motiv. Nu se știe cât va mai dura lockdown-ul dictat din cauza Covid-19, scrie SHOK.md, cu referire la protv.ro.

Imagini tulburătoare au fost făcute publice sâmbătă de un cunoscut realizator radio din SUA, Patrick Madrid, care prezintă un scurt video filmat în Shanghai, unde pot fi auziți mii de oameni cum urlă noaptea de la geamurile locuințelor lor, după o săptămână de carantină totală impusă de autorități în metropola cu 26 de milioane de oameni, din cauza unor cazuri de Covid-19.

„Ce?? Acest videoclip filmat ieri în Shanghai, China, de tatăl unei prietene apropiate de-ale mele. Ea a verificat autenticitatea acestuia: oameni care țipă la ferestre după o săptămână de blocare totală, fără a putea părăsi apartamentul, sub niciun motiv”, a scris Patrick Madrid

Acesta revine într-un comentariu: „Traducerea pe care mi-a dat-o: „Este Shanghai, toată lumea țipă, a început cu un cuplu, acum toată lumea țipă, după o săptămână de izolare, ceva se va întâmpla, nimeni nu știe când se va termina”.

Autoritățile au instituit pe 28 martie un lockdown total asupra Shanghaiului, unul dintre cele mai mari orașe din lume.

Practic, 26 de milioane de oameni nu mai au voie să-și părăsească locuințele, indiferent de motiv, după înregistrarea a circa 9.000 de cazuri noi de Covid-19.

Autoritățile au trimis peste 12.000 de militari și inspector sanitari în Shanghai și alte zone, în cea mai amplă operațiune din domeniul sănătății publice organizate de China de la descoperirea focarului 0 de Covid-19, la Wuhan, în 2019.

Citește și