(VIDEO) Serghei Tarnovschi, singurul moldovean medaliat la Jocurile Olimpice, întâmpinat cu aplauze la Chișinău

 (VIDEO) Serghei Tarnovschi, singurul moldovean medaliat la Jocurile Olimpice, întâmpinat cu aplauze la Chișinău
0Shares

Medaliatul cu bronz olimpic la proba de canoe sprint pe distanţa de 1000 de metri a fost aşteptat, al aeroportul din Chișinău, de sportivi, prieteni şi apropiaţi, care i-au înmânat numeroase buchete de flori, scrie SHOK.md.

De asemenea, prietenii lui Tarnovschi l-au întâmpinat cu pâine și sare, ca pe un adevărat erou național. Cu medalia de bronz la gât, canoistul a apărut zâmbitor, iar la un moment dat a deschis o sticlă de vin spumant și a băut din ea. Pentru succesul de la Jocurile Olimpice, Serghei se va alege din partea statului cu 2.000.000 de lei.

„Această medalie este dovada că am reuşit să repet performanţa de acum cinci ani. Nu voi merge în nicio vacanţă. Urmează să mă pregătesc de Campionatul Mondial. În Japonia m-am confruntat mai mult cu problemele legate de vreme şi de bătăile vântului”, a declarat medaliatul.

Antrenorul sportivului este mândru de elevul său, chiar dacă avea așteptări și mai mari.

„Mă aşteptam să aibă o evoluţie şi mai bună. Medalia de aur nu ar fi fost o surpriză. Acum nu trebuie să căutăm scuze, ci să muncim în continuare pentru alte victorii”, a subliniat preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Serghei Tarnovschi a înregistrat cea mai bună performanță dintre reprezentanții Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care s-au încheiat recent, acesta reușind să urce pe podium. Un alt reprezentant bine calificat este Victor Ciobanu, care a ajuns pe locul 5 la JO la lupte în stil greco-roman.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/