(VIDEO) Și-a aruncat brățara GPS peste gard, în Dendrariu: Fondatorul Bismobil a fugit de pușcărie

 (VIDEO) Și-a aruncat brățara GPS peste gard, în Dendrariu: Fondatorul Bismobil a fugit de pușcărie

Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a evadat înainte să revină în penitenciar, scrie UNIMEDIA. Drept urmare a solicitării procurorului PCCOCS, fondatorul „Bismobil Kitchen” urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu. Oamenii legii au publicat imagini cu momentul în care bărbatul și-a scos brățara, prin intermediul căreia era monitorizat.

Potrivit oamenilor legii, Mihail Șaran nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat.
La moment, acesta este căutat de Poliție, pentru a fi reținut.
Demersul procurorilor urma a fi examinat joi, însă ședința a fost amânată la demersul părții apărării, motivând necesitatea audierii unor martori. Inițial, învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia.

Fondatorul Bismobil Kitchen, eliberat din închisoare, la decizia Curții de Apel a făcut declarații, deși nu are voie să discute cu presa. Într-o intervenție scurtă, Mihail Șaran a negat că a influențat martori, așa cum spuneau procurorii, și îi acuză pe ultimii că i-au fabricat dosarul. „Așa consider eu, e unul foarte bine organizat. Sunt interesați din nou să fiu arestat”, a declarat acesta.

Pe 30 martie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen”, specializate în fabricarea mobilei de bucătărie, în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Șaran a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia.

Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

Dosarul include 158 de episoade infracționale și vizează o escrocherie coordonată de acesta și alte persoane terțe. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Duminica Lilia

https://shok.md/