(VIDEO) „Tot ce am nevoie este”. Vezi ce cadouri își doresc moldovenii de sărbători

 (VIDEO) „Tot ce am nevoie este”. Vezi ce cadouri își doresc moldovenii de sărbători

Jucării, mandarine, bijuterii, telefon sau o vacanță la munte sunt doar unele dintre darurile, care își doresc moldovenii și speră locul lor să fie sub brăduț, scrie SHOK.md.

Desigur, când vine vorba de propria dorință, aceștia sunt mai modești și spun că și-ar dori doar sănătate.

„ 3 kg de mandarine”

„ Un telefon nou”

„Mașină”

„Tot ce am nevoie este”, sunt unele din cadouri care le visează oamenii. Vezi mai multe detalii în video-ul de mai jos:

Anul Nou este ziua care marchează începerea următorului an calendaristic.

Stabilirea religioasă a datei de 1 ianuarie ca început de an a avut loc pentru prima dată în 1691, de către Papa Inocențiu al XII-lea. Înainte de această dată, Crăciunul avea rolul începutului de an nou, în timp ce la multe popoare antice din emisfera nordică, anul începea la 1 martie.

În liturghia romano-catolică 1 ianuarie reprezintă o octavă de la Crăciun; astfel, această zi este dedicată Fecioarei Maria. În același timp, în a opta zi de la naștere sunt amintite în Evanghelie (Luca 2,21) tăierea împrejur și botezul, potrivit religiei iudaice, a pruncului Iisus — la fel și în bisericile evanghelice. În biserica ortodoxă, la 1 ianuarie este și ziua Sfântului Vasile, episcop de Cezareea Cappadociei.

În epoca contemporană, Anul Nou este întâmpinat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie — noaptea de Revelion (din limba franceză: Réveillon, ceea ce înseamnă aproximativ „trezire”, aici cu sensul de ospăț la miezul nopții) — cu petarde și artificii; rudelor, prietenilor și cunoștințelor li se fac urări de noroc și sănătate și se urează „La mulți ani!”.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și