(video) Tragedie în China. Cel puțin 36 de oameni au murit într-un incendiu care a cuprins o fabrică din centrul țării

 (video) Tragedie în China. Cel puțin 36 de oameni au murit într-un incendiu care a cuprins o fabrică din centrul țării

Incendiu devastator la o fabrică din centrul Chinei. Cel puţin 36 de persoane au murit, iar alte două au fost date dispărute, a transmis, marţi, agenţia oficială Xinhua, care a citat autorităţile locale, scrie AFP.

Incendiul a avut loc „luni după-amiază într-o fabrică din oraşul Anyang, în provincia centrală Henan”, a precizat agenţia oficială chineză, fără a oferi alte detalii.

La locul incidentului au fost trimişi peste 200 de membri ai echipelor de salvare şi 60 de pompieri, notează DPA, citată de Agerpres.

Accidentele industriale sunt frecvente în China, adesea cauzate de respectarea necorespunzătoare a regulilor de siguranţă.

În martie 2019, explozia unei fabrici de produse chimice din Yancheng, un oraş situat la 260 de kilometri nord de Shanghai, a provocat moartea a 78 de persoane şi a devastat case pe o rază de câţiva kilometri.

Dar unul dintre cele mai grave accidente industriale a avut loc în 2015 la Tianjin (nord). O explozie gigantică într-un depozit de produse chimice a făcut cel puţin 165 de morţi în acest mare oraş-port situat la 120 de kilometri sud-est de Beijing.

Aura Mereuta

https://shok.md