(video) Un cuplu britanic s-a trezit cu opt bivoli în piscina casei. Alți zece se plimbau prin curte

 (video) Un cuplu britanic s-a trezit cu opt bivoli în piscina casei. Alți zece se plimbau prin curte

Un cuplu de pensionari din orașul britanic Essex s-a trezit cu opt bivoli în piscina din curtea casei. Incidentul a avut loc în vara anului trecut, după ce 18 astfel de animale au scăpat dintr-o fermă și au ajuns pe proprietatea lor. Acum, cei doi au primit 25.000 de lire sterline care să acopere daunele create de turma de bivoli, scrie The Guardian.

Andy și Lynette Smith au petrecut 10 luni luptându-se în instanță pentru a cțștiga compensații care să acopere în integritate daunele produse de turma de bivoli care le-a invadat proprietatea.

În iulie 2022, 18 bivoli, animale care cântăresc aproximativ 600 kg, a ieșit dintr-o fermă din apropierea casei celor doi, după ce gardul electric s-a stricat. Toți au ajuns în curtea soților Smith, iar opt dintre ei s-au bălăcit în piscina de 70.000 lire sterline a familiei.

„Când soția mea a mers să facă ceaiul de dimineață, a aruncat o privire pe fereastra bucătăriei și a văzut opt bivoli în piscină”, a spus Andy Smith. „A sunat la 999 (n.r. – numărul de urgență) și i s-a răspuns că pompierii nu acceptă apeluri false. A fost nevoie de puțină convingere pentru a-i face să ne ia în serios. Când au ajuns, unul dintre bivoli, speriat de jachetele lor luminoase, s-a îndreptat direct spre ei”. A fost chemat fermierul care are grijă de animale și într-un final au reușit să scoată animalele care au rămas blocate în piscină.

Soții Smith au fost nedumeriți cu privire la modul în care animalele au ajuns în piscina lor până când au examinat înregistrările de la o cameră de supraveghere din grădină. Înregistrările arată bivolii rătăcind în grădină. Unul a călcat pe capacul solid al piscinei și a căzut prin ea, făcându-i pe alții să alerge pe gazon. În următoarele 15 minute, alte șapte animale au picat în piscină. „Bivolii sunt foarte grei, iar plăcile de porțelan din jurul piscinei erau alunecoase, așa că și-au pierdut aderența și, odată ce au ajuns în piscină, nu au mai putut ieși”, a spus proprietarul.

„În după-amiaza anterioară, organizasem o petrecere la piscină pentru nepoții noștri și prietenii lor. Dacă invazia s-ar fi produs cu câteva ore mai devreme, ar fi putut fi foarte gravă.” Asigurătorul fermei a acceptat răspunderea, dar nu a ajuns la un acord pentru valoarea despăgubirilor timp de aproape un an. „Au trecut 15 săptămâni până au trimis un evaluator și aproape șase luni pentru a oferi o sumă mai mică de 8.000 de lire sterline față de cele două estimări pe care le-au obținut ei înșiși”, a spus Smith.

„Acceptăm că se ocupă de daune mult mai grave decât o piscină avariată, dar eșecul lor de a comunica ne-a provocat nenumărate nopți nedormite”, a continuat bărbatul.

Cu toate acestea, după ce a fost contactat de jurnaliștii de la The Guardian, asigurătorul a acceptat în cele din urmă să acopere întreaga factură de reparație de 25.000 de lire sterline.

Aura Mereuta

https://shok.md