(VIDEO) „Unde-s banii, doamna Sandu?” Deputații BCS au spart baloane galbene ca simbol al „promisiunilor președintei din campania electorală”

 (VIDEO) „Unde-s banii, doamna Sandu?” Deputații BCS au spart baloane galbene ca simbol al „promisiunilor președintei din campania electorală”

La un an de la învestirea Maiei Sandu în funcția de șefă a statului, un grup de deputați BCS a decis să facă o evaluarea promisiunilor acesteia, din campania electorală. Parlamentarii au adus cu sine și baloane galbene, pe care le-au spart, drept simbol al „speranțelor spulberate ale cetățenilor”, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„A trecut deja un an a așa-numitei activități a președintei Sandu. Au fost realizate 3 videoclipuri despre această activitate. Pentru corectitudine, am luat pliantul electoral al Maiei Sandu și am constatat următoarele:

– doamna Sandu cu încredere și categoric afirma că va „reduce cheltuielile președintelui”. Ce avem în realitate? Majorarea bruscă a acestor cheltuieli. În luna octombrie curent, cu voturile deputaților PAS, cheltuielile aparatului președintelui au fost majorate cu 2,1 mil. Lei, iar în bugetul de stat pentru anul 2022 este prevăzută majorarea cheltuielilor președintelui cu încă 3 mil. lei. În total, majorarea este de 5 mil. lei. De fapt, s-a făcut o promisiune falsă, iar speranțele alegătorilor au fost spulberate, precum un balon care în acest caz simbolizează promisiunile Maiei Sandu.

La următoarea promisiune, Maia Sandu spunea: „voi insista ca bugetul pentru anul 2021 să fie unul pentru oameni. Cineva ține minte cum doamna Maia Sandu a insistat atunci când s-a adoptat bugetul? Mai mult, și astăzi, când partidul doamnei Maia Sandu are toată puterea în stat, inclusiv capacitatea de a elabora proiectul de buget pentru anul 2022, vedem că bugetul propus de PAS poate fi cum doriți, dar nu social și nu pentru oameni, fiindcă prevede majorarea cheltuielilor Președenției, Guvernului, Parlamentului, dublarea salariilor judecătorilor CC, specularea deschisă cu rata inflației prognozate pentru anul 2022, care este cel puțin de 2 ori diminuată de prognoza Băncii Naționale, creșterea semnificativă a datoriei externe. Prin urmare, avem încă o spulberare a speranțelor cetățenilor.

– Alte două promisiuni făcute de Maia Sandu sunt: „voi scoate RM din izolare internațională și voi aduce finanțarea pentru economie” și „voi propune un program de susținere a micului business, afectat de criza economică”. În cazul dat vedem o mulțime de călătorii ale doamnei Sandu în afara țării, pe care cetățenii noștri le achită din buzunarele proprii, dar fără efecte concrete pentru economie, fără programre de susținere a businessului au dezvoltare a economiei. Mai mult ca atât, 36 de mil. Eruo este suma grantului primit de Moldova de la UE pentru depășirea consecințelor pandemiei. Ați auzit vreodată despre măcar un agent economic din domeniul HoReCa, transportului de călători, turism, industrie ușoară, industria prelucrătoare etc., care să primească măcar un singur leu din această subvenție? Sau poate au fost plătite compensații angajaților acestor agenți economici, concediați din cauza pandemiei – acelor peste 11 mii de angajați doar conform cifrelor oficiale? Unde-s banii, doamna Sandu? Din nou avem o promisiune goală și o spulberare a speranțelor alegătorilor”, a punctat deputata BCS Diana Caraman, spărgând balon după balon.

Deputata s-a referit și la alte promisiuni din pliantul electoral al Maiei Sandu.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și