(video) Valentina Nafornița: „L-am pierdut pe tata, dar mi-am găsit fratele”. Soprana a povestit despre divorț, noua relație și dorința de a fi mamă

 (video) Valentina Nafornița: „L-am pierdut pe tata, dar mi-am găsit fratele”. Soprana a povestit despre divorț, noua relație și dorința de a fi mamă

 Soprana Valentina Nafornița este noua invitată a interviului lui Dorin Galben. A vorbit despre pierderea tatălui, divorț, noua relație, de ce este apreciată mai mult peste hotare, din ce trăiește și cum a fost asociată cu un partid politic fără voia sa.

Întrebată despre piesa „Ochiul tău iubit”, Valentina a povestit că este un tribut pentru tatăl său. Lansarea videoclipului a fost chiar de ziua ei când a împlinit 30 de ani.

„Nu-mi doream să am toată atenția, îmi imaginam că sunt 30 de ani și oamenii o să-mi trimită felicitări, flori și o să am parte de prea multă atenție și nu știam dacă o să mă descurc cu ea.

Îmi doream să fac ceva deosebit ceva care pur și simplu să redirecționeze acel val de energie în altă parte. Și mi-a reușit.

Oamenii mai mult au scris despre faptul că s-au regăsit în acel videoclip. Foarte mulți și-au pierdut părinții ca și mine și cumva au trăit emoții profunde și foarte puternice. Puțini realizau că de fapt este ziua mea îmi trimiteau mesaje de felicitare.

Tatăl meu ar fi plâns dacă ar fi văzut acest videoclip pentru că era un om foarte emotiv”, a povestit Valentina.

Valentina a mai povestit și despre faptul că mai are un frate din prima căsătorie a tatălui său.

„Am aflat despre el înainte de moartea tatălui când el deja era într-o stare foarte gravă. Tatăl meu niciodată nu nea vorbit despre el. Sora mi-a trimis o poză cu el și am realizat că e fratele meu pentru că semăna leit cu tata în tinerețe. Până și aceste 2 alunițe pe care le am eu le are și el. Am trăit o emoție de nedescris”, a povestit Valentina.

Valentina Nafornița mai are și o soră cu care nu a avut niciodată o relație prea strânsă până nu demult. După divorț sora a devenit cea mai bună prietenă a Valentinei cu care discută orice problemă și se ajută în hotărârea acestora.

Mulți o descriu pe Valentina ca cea mai mare artistă din Moldova. Dar nu lipsește nici invidia și discuții urâte în adresa artistei.

„Se vehiculează foarte multe legende despre mine și eu când le aud mor de râs. Când am început să aud vorbe de genul: „Mamă când a venit în teatru și a venit cu o oră mai târziu și vorbește urât cu oamenii”, eu când am auzit am spus oameni buni treziți-vă asta nu e despre mine.

Uneori cred că lumea ar trebui să realizeze în tot sensul cuvântului cât a muncit omul acesta și cât gunoi este aruncat în el. Cu cât mai sus urci cu atât mai vizibil o să fii. Iar oamenii mereu o să arunce cu pini.

În afară se vorbește mult mai frumos despre mine. Fiind în operă mulți din afară se uită la mine și spun că sunt din Moldova. Și cum așa o fată simplă din sat am ajuns să deschid balul Vienez. Oamenii de acolo realizează că eu am ajuns prin muncă și sacrificii acolo unde sunt. Iar oamenii de la noi cred ca eu am ajuns aici pentru ochi frumoși”, a spus Valentina.

De la vârsta de 16 ani, de la prima lecție de canto aceasta a realizat că vrea să fie cântăreață de opera. Prin diferite exerciții de rutină cu profesoara de canto Valentina a descoperit o voce pe care nu realiza până atunci că o are, vocea de operă.

„Cântărețul de operă are o altă emisie și o altă poziție a voce de cât cel de muzică ușoară. Foarte mulți cântăreți de operă pot să cânte și alte genuri de muzică cum ar fi pop sau de exemplu cântăreții de muzică pop ar putea să cânte operă cum ar fi Maraya Kerry. Eu am început totul de la cântatul în corul bisericii unde am și primit primii bani care îmi ajungeau pe o săptămână. După care au urmat concerte și concursuri”, a spus Valentina.

Cel mai mare succes a venit după concursul „BBC Cardiff Singer of the World”, unde a luat premiul mare. Concursul dat ia adus popularitatea și succesul la care nu avea să ajungă singură.

În 2016 familia Valentinei a primit vestea că tatăl acesteia are cancer la plămâni.

„Tatăl meu după ce a aflat a intrat într-o stare în care era imposibil cu el să vorbești. De la o persoană care era mereu cu glume și mișto-uri a ajuns la omul care a pierdut sensul și bucuria vieții. Eu eram la București, dar mama și sora erau lângă el. După aceea el puțin s-a mobilizat și a început să ne vorbească despre planurile de viitor și că el va doborî această boală.

Când fostul meu soț a mers să-l vadă și m-a sunat și pe mine să vorbesc cu tata pentru că eu eram în Viena și mama a spus să nu mă sune, atunci când tata a văzut reacția mamei s-a luat în mâini să ridicat din pat a luat telefonul în mână și a vorbit cu mine clar și lucid. Atunci toți au rămas șocați pentru că el de mult timp nu vorbea de loc.

Când eram în Londra am avut un vis cum tata a decedat și cum eu ajung acasă și acasă erau pregătiri pentru înmormântare. După acest vis eu am trăit într-un șoc.

Vestea mi-a dat-o fostul soț pentru că pe mine nu mă putea suna nimeni. A fost ca un fulger pentru mine. Separarea de oamenii dragi e tare grea. Te gândești că a scăpat de acele chinuri dar tu ești aici și viața de abia începe  și eu pur și simplu îmi imaginam că în toate momentele frumoase el nu va fi lângă mine”, a povestit Valentina.

Profesoara îi recomandă Valentinei să se îngrașe puțin pentru ai putea oferi și alte roluri. Pentru că felul în care ea arată acum nu o avantajează pentru roluri a unei femei voluptoase.

Valentina a decis de ceva timp să fie liber profesionist și a schimbat contractul de la Viena în unul mai lejer pentru a putea să participe și în alte spectacole din întreaga lume.

Aceasta a mai povestit și despre faptul că nu este genul de artist pretențios și nu are anumite cerințe față de organizatorii spectacolelor în ceea ce ține de cazare, mâncare și alte chestii. De multe ori artista preferă în loc de hotel sa-și închirieze un apartament daca are nevoie pe un termen de o lună sau două unde poate să-și cheme și familia și prietenii, pentru că de regulă multe hotele nu au aceste priorități.

Per spectacol Valentina primește în mediu 7000 de euro din care se scot costurile pentru agenție, trai și altele.

Valentina investește foarte mult în costumele de scenă în încălțăminte, vacanțe și călătorii. Cel mai scump lucru pe care la cumpărat este o geantă de la Valentino care costă 2800 de euro.

Cel mai mare onorariu a fost de 15 mii per concert.

Cu fostul soț Valentina a făcut cunoștință în 2016 și cu care sa căsătorit la 24 de ani. A fost o relație care a durat 18 ani. Despre divorț Valentina a anunțat pe Instagram.

„Decizia divorțului a durat o săptămână. Eu nu mai acceptam atâta durere, era mult prea dureros. Eu nu am discutat cu nimeni pentru că nu am vrut nici o influență din afară. Am dat la divorț mi-am luat bagajul și am plecat la București la cea mai bună prietenă a mea.

Am fost un cuplu normal și niciodată nu neam prefăcut că suntem fericiți sau nefericiți. Faptul că suntem dintr-un domeniu cred că a fost un dezavantaj în căsnicia noastră. Noi toți suntem diferiți dar într-un cuplu nu trebuie să existe așa ceva. Este foarte important să ai alături pe cineva care să se bucure pentru realizările tale. Cauza divorțului nostru a fost lipsa de comunicare”, a spus Valentina.

Valentina a mărturisit că crede în dragoste și despre faptul că se vede din nou mireasă. Acum artista este într-o relație cu Cristian Spătaru, un dirijor din Moldova dar care a activat în Viena. Este mai tânăr de cât Valentina. Relația lor a început din momentul când Valentina la invitat să dirijeze un spectacol pe care Cristian la respins din cauza altor proiecte. După care el a invitat-o pe Valentina la cafea iar din acel moment au început să comunice mai mult și simțeau că ceva se schimbă între ei.

„Eu am fost invitată la o casă de bijuterii din Austria la o prezentare a noilor bijuterii și i-am zis uite ce faci în weekendul acesta și dacă nu vrea să meargă cu mine. El a acceptat și a fost superb”, a povestit Valentina.

Valentina a mai povestit și despre faptul că ar vrea să devină mamă. Și despre cât de mult ar putea săi schimbe viața și cariera un copil.

„Eu cred in echilibru și eu îmi doresc să le pot echilibra foarte bine pe ambele. Nu știu cât de mult ar schimba situația dar știu una, eu iubesc foarte mult copii și copii mă iubesc pe mine. Îmi dau seama că pentru a avea un copil este mult mai mult decât a te distra câte va minute și pe urmă să pleci. Este vorba despre un instinct care îți trezește în tine tot de ce îți este frică că nu o să le reușești și asta îmi dă o stare de bine”, a spus Valentina.

Valetina este patroana CCF Moldova care este o organizație care ajută copii orfani. Fiind fata de la țară Valentina a fost foarte aproape de multe cazuri sociale pe care acum le ajută și le susține cu CCF Moldova. Datorită concertelor din afară Valentina strânge finanțe pentru organizație pe care îi folosește în favoarea familiilor social vulnerabile.

În rubrica „Întreb pentru un prieten”, Valentina a fost întrebată când a plâns ultima dată, ce muzică ascultă, ce ar face-o să renunțe la muzică, ce calități ar trebui să aibă un bărbat cu care ar vrea să trăiască până la adânci bătrâneți și care este rostul vieții:

„Ultima dată am plâns recent și am plâns de fericire. Am plâns pentru că am cântat pentru cei mari designeri pentru că era în timpul Fashion Week. Am făcut tot acela-și lucru pe care îl fac mereu dar după ce am cântat am mers în baie și am tras un bocet”.

„Ascult muzică pop, îi ascult pe basarabenii noștri dar și cântăreți din afară”.

„Să renunț la muzică poate să mă aducă doar trecerea în neființă”.

„Inteligent, înțelegător, haios și afectuos. Cu Cristian râd foarte mult”.

„Noi nu suntem ceea ce facem, noi suntem noi oamenii, eu nu vreau ca lumea să se uite la mine ca la o cântăreață de operă, eu vreau ca oamenii să știe ca eu sunt mai mult de atât”, a răspuns Valentina.

În finalul interviului Valentina Nafornița a cântat o secvență din „Ochiul tău iubit”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aura Mereuta

https://shok.md