(video) Voronin: „Ofițerii numesc soldații turmă de pi*araji. Îi țin în soare, nespălați, pute de la ei ca de la mort. Iată scrisoare de la Brigada din Bălți”

 (video) Voronin: „Ofițerii numesc soldații turmă de pi*araji. Îi țin în soare, nespălați, pute de la ei ca de la mort. Iată scrisoare de la Brigada din Bălți”

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin a prezentat astăzi o scrisoare pe care a primit-o de la soldații Brigăzii de Infanterie din orașul Bălți. Aceștia denunță mai multe ilegalități ale comandanților, dar și atitudine inumană și degradantă față de soldați. „Umblăm nespălați, ne iau mâncarea adusă de mame, ne impun să le cumpărăm țigări, ne țin în soare și ne numesc turmă de pid*araji. Din cauza conducerii brigăzii, mai mulți căpitani au demisionat”, a declarat Vladimir Voronin, citând din scrisoarea pe care a primit-o de la soldații din Bălți, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„La Bălți situația e rea de tot. Se eliberează din armată ofițeri foarte buni, din cauza unui colonel, Ion Ojog, care este un comandant slab, care nu apără colectivul.

Băieții de treabă din colectiv se eliberează din cauza lui Ion Ojog, care nu conduce corect brigada unde noi slujim. Are încălcări cu disciplina în plutoane și companie de-ți pui mâinile în cap.

Soldații din Bălți fug acasă și se bat între ei și sunt de capul lor, nimeni nu are grija să-i învețe cum să se comporte.

Soldații umblă murdari și cu bocanii rupți. Când pleacă în oraș, de la ei miroase foarte urât. Nu se schimbă lenjeria de pat, iar căpitanii ne bat, ne țin special la soare ca să fim cuminți.

Ofițerii ne numesc turmă de pi*araji.

Nu avem uniformă de schimb și de la soldați miroase ca de la mort. Sportul îl avem la orele 16:00, când afară de mare căldură.

Sergenții ne iau mâncarea pe care ne-o aduc mamele și ne impun să le cumpărăm țigări și apă dulce.

Acasă se duc doar cei care pot aduce ceva bunișor de mâncare pentru ofițeri.

Iată plicul acestei scrisori pe care eu am primit-o”, a declarat Vladimir Voronin la o conferință de presă.

Potrivit lui Voronin mai mulți căpitani ar fi demisionat, la Bălți – Vadim Condrea, Valeriu Costiuc, Dumitru Negruți.

„Iată așa vrea această guvernare să întărească Armata Națională, cu românii, cu NATO. Iată situația din Bălți și sunt ferm convins că în toate unitățile militare este această situație”, a adăugat fostul șef de stat.

Ministerul Apărării nu a comentat deocamdată declarațiile lui Voronin.

 

Citește și